txc Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Witam, Przymierzam się do wymiany dolnych wahaczy w mojej B5 i chciałbym wesprzeć się instrukcją serwisową ponieważ mój angielski jest na bardzo średnim poziomie proszę o pomoc w tłumaczeniu:
Marko42 Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-wymiana-wahaczy-dolnych-5076/index2.html#post958318
txc Opublikowano 7 Września 2012 Autor Opublikowano 7 Września 2012 Tak czytałem ten temat bardzo przydatny ale chciałbym wiedzieć jak to wygląda według oficjalnej serwisówki jakie są momenty dokręcania, np. na zdjęciu śruba sworznia wahacza przedniego jest opisana "100Nm" a w serwisówce są 2 opcje" - Flange nut: 100 Nm - Combi nut: 125 Nm z tego co zrozumiałem istotny jest rodzaj nakrętki. ??? P.S. Lewa strona już zrobiona, co do dolnej nakrętki łącznika stabilizatora to 100Nm według serwisów-ki okazało się zdecydowanie za dużo (śruba się ukręciła) dokręciłem więc tak jak górną czyli 40Nm +90 stopni
Rekomendowane odpowiedzi