Opublikowano 8 Września 201213 l chłopaki mam pytanko.. czy intercooler musi być całkowicie szczelny w całej jego budowie?bo ostatnio u mnie zauwazyłem w trakcie wyjecia lampy że mam całe te miejsce lekko zaolejone lekko zaparowane olejem i wszystko wskazuje na to że to wydostaje sie z łączenia części środkowej ic z górną która potem prowadzi do przepustnicy...czyżby szukuje sie wymiana ic??co sądzicie?
Opublikowano 8 Września 201213 l Autor a ic musi być z 1.8t czy z diesla 1.9 tez podejdzie?bo jak tak patrze po fotkach to wygladają tak samo
Opublikowano 8 Września 201213 l Autor no niby dobrze ale na razie mam serie wiec nie wiem czy jest sens fmic ładować
Opublikowano 9 Września 201213 l nawet przy seryjnym sofcie, po wrzuceniu innego/większego/dodatkowego IC-odczuje różnicę, szczególnie w ciepłe dni
Opublikowano 10 Września 201213 l nawet przy seryjnym sofcie, po wrzuceniu innego/większego/dodatkowego IC-odczuje różnicę, szczególnie w ciepłe dni tak wiem tylko na serii założy centralny 14cm i już odczuje laga,fakt jest jednak taki że w ciepłe dni będzie praktycznie jechał jednakowo,ja wolałem dziurę wyrezać w nadkolu i zostać przy seryjnym icku.
Opublikowano 10 Września 201213 l Autor a jakie są koszta założenia powiedzmy tej 18stki?bo przyznam że chodzi mi po głowie soft na 180KM
Opublikowano 10 Września 201213 l pomiędzy 14-stką a 18-stką różnica nie wielka w kosztach,różnica będzie taka że zrobisz program na ok.180 to tak jak bakuś pisał na 18-stce laga wyłapiesz na pewno,ja założyłem 14-stkę i po programie i idzie to odczuć więc powróciłem na serię i dziurę w nadkolu ok.10st zbiją temp. a druga sprawa taka,że w1.8T a 1.9TDI na 18-stce w klekocie po programie będzie lepiej niż w benzynie.
Opublikowano 10 Września 201213 l Chodzi o niewielkie opóźnienie reakcji Twojego autka na wciśniety gaz ze względu na zwiększoną pojemność układu dolotowego. ---------- Post dopisany at 22:09 ---------- Poprzedni post napisany at 22:09 ---------- nazbyt zwiększoną dodajmy
Opublikowano 11 Września 201213 l nawet przy seryjnym sofcie, po wrzuceniu innego/większego/dodatkowego IC-odczuje różnicę, szczególnie w ciepłe dni tak wiem tylko na serii założy centralny 14cm i już odczuje laga,fakt jest jednak taki że w ciepłe dni będzie praktycznie jechał jednakowo,ja wolałem dziurę wyrezać w nadkolu i zostać przy seryjnym icku. Nie chlapie ci z koła błoto na IC. Daj zdjęcia gdzie tą dzurę zrobiłeś, ile obniżyło temp. U mnie zauważyłem że nie ma tej kierownicy powietrza za halogenem, ale zamówiłem i wstawię oraz przemyję IC. W ciepłe dni zauważalnie słabszy i temp. powietrza za IC ponad 50st
Opublikowano 11 Września 201213 l błoto nie chlapie kratka wentylacyjna to załatwiła:grin: kiera to jedyny nadmuch na icka i bez przelotu przez niego odciągnij nadkole i wiadomo o co chodzi przy butowaniu do 150km/h ok.10-12st. niższa co daje ok 20%
Opublikowano 11 Września 201213 l dla K03 + program jak dla mnie to nie ale zdania są podzielone,jak byś deptał non stop na seryjnym icku bez dziury w nadkolu czyli prosty przykład od 0-200km/h i tak ze trzy razy to za czwartym na pewno odczujesz,że trochę słabiej już jedzie,jeżeli tak pomykasz to zakładaj 14stkę jak nie zostaw seryjny + przelot przez nadkole i masz to samo.
Opublikowano 11 Września 201213 l Odczujesz już po załączeniu klimatyzacji w upalne dni, że silnik zamula i wcale nie trzeba deptać do końca non-stop, także warto, ale optymalny - nie za duży.
Opublikowano 11 Września 201213 l najlepszy pewnie byłby taki o tej samej objętości co seria tylko wsadzony centralnie na dole zderzaka ,wąski długi i byłby wtedy odkryty,140X550X60 icek to prawie dwa razy więcej niż seryjny.