Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Słabe wspomaganie w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są takie ustawienia kierownicy w Vagu? Jak to można sprawdzić jakie są ustawienia? Można powiedzieć że od kupna chodził trochę ciężej, jestem drugim właścicielem po właścicielu w DE.

---------- Post dopisany at 08:27 ---------- Poprzedni post napisany at 08:25 ----------

Patrząc za nową pompą wspomagania znalazłem że takie coś istnieje w B8 ale gdzie to i w jakim modelu , czy we wszystkich jeszcze nie wiem :) Ile kosztowała wymiana pompy na nową czy używkę?

Opublikowano

Vagiem nic nie zrobisz :wink:

Filtr wystepuje w servotrniku i jest to tzw. zwykła siatka .

Jezeli chodzi o koszta to musiałbym na Spocie go spytać ale wydał troche w ASO .

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Grzesiek a Ty masz servotronica?

Opublikowano

No to rezaj, miałem wczesniej B8 bez i powiem, że porażka :(

Opublikowano
No to rezaj, miałem wczesniej B8 bez i powiem, że porażka :(

Mam w planach tylko wszystko pomału sie zrobi :wink: maglownice mozna wyrwac od 600-800 PLN do tego okablowanie oraz kodowanie w MCE 09 .

Pierwsze ogarne MMI 3G oraz webasto :decayed:

Opublikowano

Widzę Panowie że tu na bogato z modami:)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Mam ten sam problem, kupiłem auto z silnikiem cagc, na naklejce oznaczenie jest 1N1 Kierownica chodzi jak by nie było wspomagania zwłaszcza jak chce zaparkować, pod maska cos szumi trochę ale nie jestem pewien czy to z pompy wspomagania czy może jakies lozysko np. alternatora. Mam zamiar się zabrać za to tylko nie wiem czy jest sens. z tego co czytam na forum i w necie to może być wszystko ( pompa , węże , maglownica) ma ktoś jakiś pomysl co z tym zrobić? w takim aucie to dosc dziwne ze tak chodzi kierownica. Poprzednio miałem a3 z 2006r i tam było super. Pozdrawiam i proszę o jakies info czy tak ma być w tym modelu czy może zacząć od pompy wspomagania?

Opublikowano

Dziwi mnie polityka audi :/ autko niejednokrotnie super wyposazone a brak czesem podstawowych "udogodnien" :/ niezrozumiale to dla mnie :/

Opublikowano
W przypadku aut z servotronkiem, można zwiększyć sile wspomagania Vcdsem??

Gdzie tego szukać Vcds-e i jak to zakodować :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem a4, 2008rok. Też ciężko obraca się kierownicą. Dwóch znajomych ma a4 2008 i 2009 rok i tak samo u nich pracuje.

Dodam, że przy obrotach ok 1400-1800 słychać głośniejszą pracę (jakby jakieś wycie). Czy to wspomniana pompa? Znacie koszt naprawy?

Opublikowano

Ja mam CAGB z 2010, opony 225 i kiera chodzi ciężko. W Octavii z 2001 po wymianie magla można kierownicę jednym palcem obracać.

W B8 są różne typy wspomagania kierownicy?

Jaka jest różnica w takim razie między 1N1 a 1N3?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Na wstępie zaznaczę, że autko mam od kilku dni. Jedno z pierwszych spostrzeżeń to ciężko pracujący układ kierowniczy i tutaj pytanie, czy to normalne w tym modelu? Byłem na przeglądzie przed zakupem i dzisiaj ponownie na przeglądzie po zakupowym i "standardowych" naprawach i nie stwierdzono żadnych problemów.

Opublikowano

Wczoraj szukając rozwiązania swojego problemu ze wspomaganiem kierownicy w b8,

przeczytałem że servotronik pracuje lekko, a posiadacze aut ze zwykłym wspomaganiem muszą pogodzić się z trochę ciężej pracującym układem kierowniczym

Opublikowano

W sumie to mi osobiście jakoś to bardzo nie przeszkadza, zacząłem się nad tym zastanawiać po wrażeniach z jazdy innych kierowców moim autem

Opublikowano

sprawdzając VIN w kodzie wyposażenia mam 19 1N1 L LEN Power steering więc chyba raczej servotronika nie ma. Dzięki za info

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, kupiłem Audika po małym dzwonie auto ogólnie już ogarnięte jeżdżące lecz nurtuje mnie jedna rzecz a mianowicie jest jakiś problem ze wspomaganiem, wspomaganie chodzi olej jest lecz ciężko się skręca szczególności na postoju i jeździe z małą prędkością. Może ktoś pomóc?

Opublikowano

Ciężko mi powiedzieć czy ma, czy nie ma ale na pewno powinna kiera lżej chodzić;)