Jump to content
IGNORED

Pompa centralnego zamka-pęknięty magnes

Recommended Posts

Posted

Witam, od wczoraj coś dziwnego działo się z elektryką, po uzbrojeniu alarmu po chwili się wzbudzał, więc zamykałem auto z pilota bez uzbrajania ale zauważyłem że pompa centralnego pracuje jeszcze parę sekund po zamknięciu auta. Dziś jednak odmówiła zamykania, słychać jedynie tykanie. Więc ją rozebrałem a tam okazuje się że pękł magnes, który pracuje w środku. Ktoś kto rozbierał wie o co chodzi. Żadne sklejanie nie wchodzi w grę. Pytanie czy jest możliwość dokupienia tego samego magnesu?

W środku wszystko razem z elektroniką było przypruszone. Jaki jest orientacyjny koszt takiego magnesu jeśli w ogóle jest dostępny? Muszę to w miarę szybko ogarnąć i nie wiem czy szukać całej pompki czy regenerować swoją.

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Pzdr.

Markus

Posted

Poszczególnych elementów pompki raczej nie kupisz, ja kiedyś kupiłem uszkodzoną pompke za grosze i udało sie z 2 złożyć jedną.

Posted

Właśnie tak myślałem, nic dzięki będę szukał jakiejś innej opcji.

Posted

Poza tym to nie jest magnes a kawałek grafitu, tak samo jak łopatki kompresora.

Kup byle jaką pompkę centralnego od B5 (literki nie będą miały znaczenia) i wymień sam kompresor.

Posted

kolego markus85 , jak jestes zaiteresowany to pisz na pw mam taki kompresorek, taniej niz na allegro oddam

Posted

Szukaj nie tylko pompek z B5 :wink: ja na części wziąłem pompkę z jakiegoś Vw, chyba Golfa 4 i wirnik pasował bez problemu, na każdym szrocie tego pełno tylko zdejmij pokrywę i sprawdż co tam w środku siedzi.