Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Cieknie z tylnego dyfyrencjału-QUATTRO A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W związku z montażem Webasta leżałem dzisiaj pod podłogą i zobaczyłem że tylny dyfyrencjał jest cały jakby z zaschniętego oleju.

Możecie mi napisać co tam może cieknąć, ewentualnie jakie zimeringi tam idą czy co tam generalnie może przepuszczać. Lew strona jest raczej czysta czyli jakby coś z prawej strony tam wybiło.

Może ktoś mi to pokaże na jakimś rysunku np. z Etki czy z ELSY.

Z góry dzięki.

Opublikowano

nr 6,12 i 16

Bez_tytu_u.jpg

<br /><br />

Opublikowano

Czyli to by było na tyle, wymienić uszczelniacz zalać nowy olej. Jaki tam fabrycznie idzie olej?

Opublikowano

G 052 145 A1 lub G 052 145 S2

potrzebujesz 1.5 litra

---------- Post dopisany at 19:20 ---------- Poprzedni post napisany at 19:18 ----------

Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Ja wczoraj właśnie po 200tyś km wymieniłem rude spienione błoto na nowy olej 75w90 ale przy wymianie też zauważyliśmy tłuste przeguby wewnętrzne :kwasny: i teraz albo mu przejdzie albo za jakiś czas puści na dobre i trzeba będzie machać uszczelnienia.

Opublikowano

Koledzy z racji iż mam teraz kupe na głowie, przeprowadzka itd., nie mam chwilowo internetu tylko teraz wpadłem po pracy do znajomego napisac posta. Odpowiedzcie mi na te pytania, gdyż w przyszłym tygodniu lecę do Polski na 3 dni i bym ogarnął parę koniecznych rzeczy w moim aucie:

1. Musze wymienić maglownicę która już czeka na mnie w PL, czy warto przy okazji wymienić końcówki drążków, jeśli tak to jakie firmy polecacie, wiadomo lemforder ale jakby co jeszcze jakaś inna?

Ile wchodzi tego płynu do magla i jaki dokładnie musi to być?

2.Chciałbym wymienić olej w skrzyni biegów. Ile wchodzi do mojego 6 biegowego manuala Quattro i jaki to musi być dokładnie olej?

3. Muszę wymienić uszczelnienia w tylnim moście czy te zimeringi co napisał mi kolega devastation najlepiej żeby były Ori czy jakiś ewentualnie innej dobrej firmy moglibyście polecić? Ori kosztuje 60 zł a zamienniki na allegro po 6 zł? Tylko kwestia tego czy jest pojedynczy wąs czy podwójny czy jak to tam w ori wygląda.

Olej to już mi kolega devastation napisał i ile go wchodzi.

Generalnie możecie podesłać jakieś serwisówki np. z Elsy jak wymienić olej w skrzyni biegów i w tym tylnym moście i gdzie się sprawdza jego poziom.

Z góry dzięki chłopaki za pomoc, nie pytał bym o tyle rzeczy a sam bym poszukał gdybym miał chociaż trochę czasu, a przez tą przeprowadzkę nie mam internetu a za tydzień do Polski lecę i musiałbym to porobić.

---------- Post dopisany 11-11-2012 at 12:29 ---------- Poprzedni post napisany 01-10-2012 at 22:49 ----------

Czy ktoś może mi potwierdzić który olej idzie do tylnego dyferencjału?

1. Kolega Devastation napisał że :

G 052 145 A1 lub G 052 145 S2

potrzebujesz 1.5 litra

2. A kolega z naszego forum od którego biorę oleje napisał że:

Castrol Syntrans Transaxle 75w90 0,5L