Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stabilizatory z RS4 B7 do zwykłej A4 B6 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam B6 na seryjnym 1BA-przynajmniej tak w książce serwisowej jest napisane :wink4:

Opublikowano

zobacz chociaz jeak jest w b6... ehs tyle b7 i nikt sie nie wykarze ile ma cm ;-)... od ziemi..hahaha

Opublikowano

zobacz chociaz jeak jest w b6... ehs tyle b7 i nikt sie nie wykarze ile ma cm ;-)... od ziemi..hahaha

dobra-poczekaj chwilkę :wink4:[br]Dopisany: 11 Wrzesień 2010, 01:02_________________________________________________68 cm przód i tył,na oponach 225/40 i 18 felgi :wink4:
Opublikowano

dzięki Kolego... :hi:

teoretycznie można to porównywać b6 i b7

ja mam z przodu teraz 65 a z tyłu 67 przy 235/40/18... i teraz mam szkopuł bo chce wstawić gwint KW Level 3... a ten mam od -35 do 60mm...

czyli z przodu bym miał teraz około -30mm (mniej więcej) a z tyłu całe 10mm niżej buuhahha...

czyli przód będe miał tak samo albo niżej!! grr

jest opcja gwintu KW street comfort - on ma regulację od -5 do -40 chyba...

Opublikowano

a ja już mam 1BE(tzn leżą już u mnie na chacie) i myślę o tylnym stabilizatorze-tylko teraz znalazłem na Audizine nr do S4-8E0 511 409 AJ-20mm...może to ktoś zweryfikować,bo wcześniej inne numery od eSy podawano...chyba,że coś pokręciłem...

Opublikowano

ja mam 22mm od rs4 jeśli chcesz..kupiłem normalnei w ASO

Opublikowano

ja mam 22mm od rs4 jeśli chcesz..kupiłem normalnei w ASO

nie wiem,czy wysyłka do UK nie wyjdzie mi na to samo,jakbym kupił tu,jutro podjadę do salonu audi i zapytam o cenę...[br]Dopisany: 11 Wrzesień 2010, 02:10_________________________________________________Panowie-byłem dziś u mechanika z apytaniem o montaż stabilizatora na tył i powiedział mi,że będzie potrzebny jakiś łącznik-ile w tym prawdy?Twierdzi,że nie jest to konieczne,ale przydatne na tyle...na poprzedniej stronie Jarek pisał coś o tym :mysli:[br]Dopisany: 11 Wrzesień 2010, 13:30_________________________________________________

- tylny stabilizator + gumy + obejmy, wszystko RS4 - 327 zł po rabacie - ASO,

- tylne łączniki stabilizatora Lemforder - 64 zł/szt - Inter Team.

Opublikowano

łącznik się zmienia tez jak masz napstrykane troche kilometrów, ja przy 50kkm jak robiłem stabilizator to nie musiałem wymieniać, dokupywane były wszystki nowe gumy, obejmy i inne pierdoły itp.

Opublikowano

ja przy 50kkm jak robiłem stabilizator to nie musiałem wymieniać

50 tysi? to co Ty tam masz "napstrykane"... :wink4: w porównaniu z moimi prawie 200 :gwizdanie:
Opublikowano

ja przy 50kkm jak robiłem stabilizator to nie musiałem wymieniać

50 tysi? to co Ty tam masz "napstrykane"... :wink4: w porównaniu z moimi prawie 200 :gwizdanie:

54200km :-)

dlatego mówie u mnie nie by ło konieczności, aczkolwiek przy zmianie springów jedna śruba była tak "zapieczona" że zwrpotnica poleciała...grrr... no i jest nowa + łozysko... i w portfelu motylki większe hehe :>

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie :hi:

te 24mm na tył to ?

8E0 511 409 AL

Opublikowano

Panowie :hi:

te 24mm na tył to ?

8E0 511 409 AL

tak z RS4 i nie 24,tylko 22 mm :wink4:
Opublikowano

tak z RS4 i nie 24,tylko 22 mm :wink4:

Dzięki :wink4: trzeba do ASO podjechać :naughty:

Opublikowano

Czy kolega Wąski byłby w stanie zrobić jeszcze grupowy zakup i czy ewentualnie ktoś by był chętny? Jeżeli tak, to można zrobić listę.[br]Dopisany: 12 Styczeń 2011, 17:29_________________________________________________Nie ma chętnych? ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

panowie jak mam zawias 1BV to powinienem kupić stabilizator 22mm na tył?

Opublikowano

a jaki masz z przodu :mysli: Tak kupuj i zakladaj :wink4:

Opublikowano

a jaki masz z przodu :mysli: Tak kupuj i zakladaj :wink4:

ciężko powiedzieć jaki mam z przodu.

Zawiecha seryjna 1BV S-line (B6 BEX quattro)

chodzą mi po głowie jeszcze dwie rzeczy:

- dlaczego była różnica w tych stabilizatorach na tył (przecież chyba zawiecha w RS4 jest jednego rodzaju)

- jaki stabilizator miało S4 B6 ??

Opublikowano

W twoim aucie jak nic nie zmieniales z przodu jest stabilizator 8E0 411 309 B pod zawieche 1BE , 1BV tylko nie wiem jaka ma srednice ale na pewno jest grubszy niz seria pod zawieche 1BA , 1BR z oznaczeniem 8E0 411 309 D :)

Jezeli chodzi o S4 B6 jest taki sam jak Ty masz :wink4: Tylny stablizator przy twoim zawiasie 1BV ma 18 mm a przy 1BD ma 20 mm grubosci

W RS4 tylne stabilizatory jak wiadomo maja 20mm i 22mm Mysle ze roznica sa miedzy sedanem a kombi :mysli:

Opublikowano

Nie ma znaczenia sedan/avant.

RS4 mogło mieć wzmocnione amortyzatory i wtedy był ten grubszy stabilizator 22mm

Opublikowano
  • Autor

Nie ma różnicy sedan avant Q czy ośka .I z tego co pamiętam to grubość jest taka sama.Sztywność jest inna .

I wielka jest różnica po zmianie przy zwykłym zawieszeniu :good: polecam