Szynkiel18 Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Witam . Kupiłem a4 , chciałem sprawdzić pompę olejową gdyż mam 260 tyś przebiegu. Jednak gdy dostałem się do miski olejowej zobaczyłem że została wymieniona i jest nowa z 2011 roku. Czy to może być oznaka ze pompa była wymieniona? W jakim jeszcze celu można wymieniać miskę olejowa?
mariuszsal Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Albo na coś najechał i pekła albo po dzwonie się uszkodziła. Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
SotoM Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 dobrze tez mogła byc wada fabryczna oryginalnie zamontowanej - ciekła np i została wymieniona...
mariuszsal Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Oczywiscie :-) Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
SotoM Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Mario ty to wszystko chyba widzisz w czarnym scenariuszu...
mariuszsal Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Czy walniecie michą od spodu to coś strasznego ? Bardzo częste uszkodzenie. napewno częstsze niż wspomniana wada fabryczna :-) Micha także mogła pójść do wymiany po ukreceniu gwintu korka oleju. Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2
HeresR32 Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 dobrze tez mogła byc wada fabryczna oryginalnie zamontowanej - ciekła np i została wymieniona... to bym wykluczył wada fabryczna ujawniona po min 6 latach? pewnie walnal w cos albo kamien odbil.... mam tylko jedno pytanie nia masz oslon pod silnikiem???
Szynkiel18 Opublikowano 28 Września 2012 Autor Opublikowano 28 Września 2012 Mam osłony. Zastanawiam się czy nie uszkodzili jej przy zdejmowaniu żeby wymienić pompę . Data produkcji nowej miski jest 2011 rok . A serwis miał przy 240 tyś w lipcu 2011 w książce. Rozrząd tez jest wymieniony i data produkcji części to 2011. Więc próbuje wywnioskować czy pompa oleju była wymieniana czy nie.
Rekomendowane odpowiedzi