djzak Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 przykładowo mam polowe baku na wskazniku..500km do konca ..wstaje w korku na 15 minut i wskaznik efektywnie spada w doł i nagle pokazuje ze paliwa jest na 140 kilometrow..wystarczy potem pojechac chwilke bez stania i wzkaznik idzie w gore...;/... jest do denerwujace ...oco chodzi?>?
Arkadiush Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 przykładowo mam polowe baku na wskazniku..500km do konca ..wstaje w korku na 15 minut i wskaznik efektywnie spada w doł i nagle pokazuje ze paliwa jest na 140 kilometrow..wystarczy potem pojechac chwilke bez stania i wzkaznik idzie w gore...;/... jest do denerwujace ...oco chodzi?>? może czujnik masz uszkodzony.. może najlepiej do elektryka pójść i wtedy zobaczy co jest grane
jarek_ns Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 przykładowo mam polowe baku na wskazniku..500km do konca ..wstaje w korku na 15 minut i wskaznik efektywnie spada w doł i nagle pokazuje ze paliwa jest na 140 kilometrow..wystarczy potem pojechac chwilke bez stania i wzkaznik idzie w gore...;/... jest do denerwujace ...oco chodzi?>? Podczas stania w korku wskaźnik poziomu paliwa też opada czy tylko wskazanie na fisie? Jak wskazówka również to coś jest nie tak. Jeśli tylko przebieg na fisie to wszystko jest ok. Ps pewnie nie masz pełnego fisa i patrzysz na ten dystans. Wymień manetkę od wycieraczek na taką z przyciskami komputera, zmien kodowanie i masz pełny fis. A wtedy możesz sobie ustawić średnie spalanie.
djzak Opublikowano 28 Września 2012 Autor Opublikowano 28 Września 2012 przykładowo mam polowe baku na wskazniku..500km do konca ..wstaje w korku na 15 minut i wskaznik efektywnie spada w doł i nagle pokazuje ze paliwa jest na 140 kilometrow..wystarczy potem pojechac chwilke bez stania i wzkaznik idzie w gore...;/... jest do denerwujace ...oco chodzi?>? Podczas stania w korku wskaźnik poziomu paliwa też opada czy tylko wskazanie na fisie? Jak wskazówka również to coś jest nie tak. Jeśli tylko przebieg na fisie to wszystko jest ok. Ps pewnie nie masz pełnego fisa i patrzysz na ten dystans. Wymień manetkę od wycieraczek na taką z przyciskami komputera, zmien kodowanie i masz pełny fis. A wtedy możesz sobie ustawić średnie spalanie. no to tak..wskaznik paliwa idzie w dol razem z komunkatem na fisie..stojac w korku ..rusze i wszystko ladnie razem idzie w gore..;/...a fis wydaje mi sie byc pelnym bo mam srednie spalanie to na 100km.. i mam przyciski na manetcce od wycieraczek a jak wlaczyc wszytkie funkcje wyswietlania??? jest gdzis opis wszystkich funkcji fisa? ..oto zdjecie mojego licznika.. wskaznik poszedl w dol na 190 z 400 w 5 minut:D 5 minut pozniej jak wyjechalem z korku ... pare minut pozniej na obwodowej...
jarek_ns Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 No fis jest pełny. Kolorowy tylko w takiej wersji wychodził. A przypadkiem auto nie stało wtedy na przodem w dół. U siebie zauważyłem że jak stoje na podjeździe u dziewczyny właśnie przodem w dół to wskaźnik od paliwa opada a potem wraca do poprzedniego poziomu.
djzak Opublikowano 28 Września 2012 Autor Opublikowano 28 Września 2012 NA PODJEZDZIE zawsze stawiam przode w gore..i tez pokazuje odrazu mniej...moge uato zostawic na rownym z wlaczonym silnikiem na 10minut to bedzie tak samo opadalo jak w korku..;/..robilem adaptacje wpisalem tam wszedzie wartosci 128..ale nic to nie zmienilo..a niemam nikogo kto ma ake slinki zeby mi podal co jest u niego wpisane..moze Ty masz kogos z tym slinkiem zeby podac wartosci z adaptacji..?
jarek_ns Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 NA PODJEZDZIE zawsze stawiam przode w gore..i tez pokazuje odrazu mniej...moge uato zostawic na rownym z wlaczonym silnikiem na 10minut to bedzie tak samo opadalo jak w korku..;/..robilem adaptacje wpisalem tam wszedzie wartosci 128..ale nic to nie zmienilo..a niemam nikogo kto ma ake slinki zeby mi podal co jest u niego wpisane..moze Ty masz kogos z tym slinkiem zeby podac wartosci z adaptacji..? Nie bardzo. Jak ci to pomoże to mogę podać moje wieczorem.
djzak Opublikowano 28 Września 2012 Autor Opublikowano 28 Września 2012 no spoko od pozycji 30 do 33..a mi sie wydaje ze mi to spalanie nalicza sie z spalania tymczasowego bo jak stoje w korku to on przykladowo na tym czasowym pokazuje 22 litry spalania..i od tego potem spada w baku..i moze mam cos z tym naliczaniem pokombinowane..a moze to jest w tych ustawieniach consumption itd? bo jak spalanie on wylicza z tym czasowego?
GreGoriO Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 mam V6 tyle że BFC może ja bym ci mógł pomóc ale nie wiem gdzie szukać....podpowiedz
djzak Opublikowano 28 Września 2012 Autor Opublikowano 28 Września 2012 mam V6 tyle że BFCmoże ja bym ci mógł pomóc ale nie wiem gdzie szukać....podpowiedz wchodzosz w instruments 17-> potem adaptacja-> i tam beda pozycje od 00 w gore... podaj mi wartosci z punktow 03,29,30,31,32,33 niektorych tam nie bedzie niepamietam kotrych..podaj te co masz ..
GreGoriO Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 teraz na zimnym silniku, mogą być?? tj temp zewnętrzna 25 st. bo nie ruszałem auta od dwóch dni...
GreGoriO Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 więc tak byłem, spisałem, podałem.... kanał 03 consumption indicator 100 kanał 29 error.............nieaktywny kanał 30 tank sensor................126 kanał 31 error............nieaktywny kanał 32 puste bloki...................20 kanał 33 pusty potem 3x N/A....128
djzak Opublikowano 30 Września 2012 Autor Opublikowano 30 Września 2012 dzieki:) ..jja mialem tak ze 30 mialem 124 wpisane zmienilem na 128 bo tak znalazlem ze ma byc;) ale zobacze to 124..reszte mam tak samo:) dzieki..znalazlem jeszcze kodowanie baku quattro czyli mniejszy bak moze mam cos rozkodowane... ---------- Post dopisany 30-09-2012 at 14:53 ---------- Poprzedni post napisany 28-09-2012 at 17:56 ---------- no niestety nic nie pomaga..wiec chyba mma plywak albo pompe do wymiany...;/..
Rekomendowane odpowiedzi