Skocz do zawartości
IGNOROWANY

wskaznik paliwa..czy to normalne ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przykładowo mam polowe baku na wskazniku..500km do konca ..wstaje w korku na 15 minut i wskaznik efektywnie spada w doł i nagle pokazuje ze paliwa jest na 140 kilometrow..wystarczy potem pojechac chwilke bez stania i wzkaznik idzie w gore...;/... jest do denerwujace ...oco chodzi?>?

Opublikowano
przykładowo mam polowe baku na wskazniku..500km do konca ..wstaje w korku na 15 minut i wskaznik efektywnie spada w doł i nagle pokazuje ze paliwa jest na 140 kilometrow..wystarczy potem pojechac chwilke bez stania i wzkaznik idzie w gore...;/... jest do denerwujace ...oco chodzi?>?

może czujnik masz uszkodzony.. może najlepiej do elektryka pójść i wtedy zobaczy co jest grane

Opublikowano

Podczas stania w korku wskaźnik poziomu paliwa też opada czy tylko wskazanie na fisie? Jak wskazówka również to coś jest nie tak. Jeśli tylko przebieg na fisie to wszystko jest ok.

Ps pewnie nie masz pełnego fisa i patrzysz na ten dystans. Wymień manetkę od wycieraczek na taką z przyciskami komputera, zmien kodowanie i masz pełny fis. A wtedy możesz sobie ustawić średnie spalanie.

Opublikowano

Podczas stania w korku wskaźnik poziomu paliwa też opada czy tylko wskazanie na fisie? Jak wskazówka również to coś jest nie tak. Jeśli tylko przebieg na fisie to wszystko jest ok.

Ps pewnie nie masz pełnego fisa i patrzysz na ten dystans. Wymień manetkę od wycieraczek na taką z przyciskami komputera, zmien kodowanie i masz pełny fis. A wtedy możesz sobie ustawić średnie spalanie.

no to tak..wskaznik paliwa idzie w dol razem z komunkatem na fisie..stojac w korku ..rusze i wszystko ladnie razem idzie w gore..;/...a fis wydaje mi sie byc pelnym bo mam srednie spalanie to na 100km.. i mam przyciski na manetcce od wycieraczek a jak wlaczyc wszytkie funkcje wyswietlania??? jest gdzis opis wszystkich funkcji fisa? ..oto zdjecie mojego licznika..

zakzdjecia742.jpg

wskaznik poszedl w dol na 190 z 400 w 5 minut:D

zakzdjecia743.jpg

zakzdjecia746.jpg

5 minut pozniej jak wyjechalem z korku ...

zakzdjecia747.jpg

pare minut pozniej na obwodowej...

Opublikowano

No fis jest pełny. Kolorowy tylko w takiej wersji wychodził. A przypadkiem auto nie stało wtedy na przodem w dół. U siebie zauważyłem że jak stoje na podjeździe u dziewczyny właśnie przodem w dół to wskaźnik od paliwa opada a potem wraca do poprzedniego poziomu.

Opublikowano

NA PODJEZDZIE zawsze stawiam przode w gore..i tez pokazuje odrazu mniej...moge uato zostawic na rownym z wlaczonym silnikiem na 10minut to bedzie tak samo opadalo jak w korku..;/..robilem adaptacje wpisalem tam wszedzie wartosci 128..ale nic to nie zmienilo..a niemam nikogo kto ma ake slinki zeby mi podal co jest u niego wpisane..moze Ty masz kogos z tym slinkiem zeby podac wartosci z adaptacji..?

Opublikowano
NA PODJEZDZIE zawsze stawiam przode w gore..i tez pokazuje odrazu mniej...moge uato zostawic na rownym z wlaczonym silnikiem na 10minut to bedzie tak samo opadalo jak w korku..;/..robilem adaptacje wpisalem tam wszedzie wartosci 128..ale nic to nie zmienilo..a niemam nikogo kto ma ake slinki zeby mi podal co jest u niego wpisane..moze Ty masz kogos z tym slinkiem zeby podac wartosci z adaptacji..?

Nie bardzo. Jak ci to pomoże to mogę podać moje wieczorem.

Opublikowano

no spoko od pozycji 30 do 33..a mi sie wydaje ze mi to spalanie nalicza sie z spalania tymczasowego bo jak stoje w korku to on przykladowo na tym czasowym pokazuje 22 litry spalania..i od tego potem spada w baku..i moze mam cos z tym naliczaniem pokombinowane..a moze to jest w tych ustawieniach consumption itd? bo jak spalanie on wylicza z tym czasowego?

Opublikowano

mam V6 tyle że BFC

może ja bym ci mógł pomóc ale nie wiem gdzie szukać....podpowiedz

Opublikowano
mam V6 tyle że BFC

może ja bym ci mógł pomóc ale nie wiem gdzie szukać....podpowiedz

wchodzosz w instruments 17-> potem adaptacja-> i tam beda pozycje od 00 w gore... podaj mi wartosci z punktow

03,29,30,31,32,33 niektorych tam nie bedzie niepamietam kotrych..podaj te co masz ..

Opublikowano

teraz na zimnym silniku, mogą być?? tj temp zewnętrzna 25 st.

bo nie ruszałem auta od dwóch dni...

Opublikowano

moga

Opublikowano

więc tak byłem, spisałem, podałem....:naughty:

kanał 03 consumption indicator 100

kanał 29 error.............nieaktywny

kanał 30 tank sensor................126

kanał 31 error............nieaktywny

kanał 32 puste bloki...................20

kanał 33 pusty potem 3x N/A....128

Opublikowano

dzieki:) ..jja mialem tak ze 30 mialem 124 wpisane zmienilem na 128 bo tak znalazlem ze ma byc;) ale zobacze to 124..reszte mam tak samo:) dzieki..znalazlem jeszcze kodowanie baku quattro czyli mniejszy bak moze mam cos rozkodowane...

---------- Post dopisany 30-09-2012 at 14:53 ---------- Poprzedni post napisany 28-09-2012 at 17:56 ----------

no niestety nic nie pomaga..wiec chyba mma plywak albo pompe do wymiany...;/..