kamilszym21 Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 Witam ostatnio gdy zostawiłem auto w niewłaściwym miejscu mój sąsiad wjechał mi w lewy błotnik, ale hakiem uderzył mi w koło, po tym zdarzeniu straciłem zbieżność, ustawiłem zbieżność, sprawdziłem felgę czy nie jest krzywa, ale efekt jest ten sam. Ściąga mi samochód mocno na prawą stronę i muszę kierownicę znacznie kontrować na lewo, żeby jechać prosto, dlatego mam pytanie? czy winą jest źle ustawiona zbieżność? czy mogło się coś innego pokrzywić? Oczywiści cały przód był sprawdzany komplet wahaczy był wymieniany 2 miesiące temu jak drążki itp. żadnych luzów ani skrzywień na wahaczach.
Lukasz_N Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 Przyjrzy sie dokladnie wahaczom i sprawdz drazek. Wahacze sa tak uksztaltowane, ze czasem ciezko zauwazyc jakies lekkie skrzywienie, ktore moze miec wplyw na prowadzenie. Najlepsze rozwiazanie to wybrac sie na pomiar geometrii przodu.
MASATO Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 jak wahacze i drążek proste to zerknij czy zwrotnica nie skrzywiła się, a może uszkodziło się łożysko w kole ? i przez to ściąga na prawo ? podnieś na lewarku i zobacz jak obraca się koło.
Lukasz_N Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 Lozysko przy takim uszkodzeniu byloby juz slyszalne.
kamilszym21 Opublikowano 30 Września 2012 Autor Opublikowano 30 Września 2012 gdzie w Katowicach zrobia mi solidnie geometrie przodu?
.Pablo. Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Kolego tylko duda trzeba się umawiać dużo wcześniej chłopaki mają ogromne pojęcie o geometri i ogarniają każde auto. Adresu ci nie podam bo nie pamiętam ale w google znajdziesz bez problemu.
15lolo Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 sprawdż czy wachacz wygięty (banan) nie ulegl skrzywiniu
Rekomendowane odpowiedzi