Jump to content
IGNORED

[B5] Pompka zamka centralnego - problem

Recommended Posts

Posted

Witam mam problem ze swoją pompką a mianowicie nie działa, więc dostałem się do niej by zobaczyć jaki ma nr no i znalazłem z tyłu jest napisane 8d0862257. Mam audi a4 b5 z autoalarmem 99 rok po lifcie. No i moje pytanie bo coś tam wyczytałem że najlepiej kupić taką pompkę dokładnie z takim samym nr ale na allegro są z jakimiś lierami E,G,C a moja nie ma więc jaka będzie pasowała do mojego? Wklejam również zdjęcie pompki.

Pozdrawiam!

2012-09-29_10-13-08_...jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

Posted

Witam. Ostatnio miałem "przyjemnośc" wymieniać pompkę. Podłączałem z innym oznaczeniem - literką G na końcu ( mam D) i niestety nie działała. Więc radzę szukać pompki z identycznym oznaczeniem.

Posted

Drogo? Nowa w ASO to wydatek ok 2000pln... Ma się audi , to sie płaci jak za audi :wink: . Tak przy okazji , pompka padła ot tak, czy coś się konkretnego stało? Ja np swoją zalałem podczas mycia auta-brak uszczelki.Powodzenia w szukaniu.

Posted

Kupiłem auto z padniętą pompką, ale jak otwieram drzwi kluczykiem to ta pompka chodzi jeszcze przez około 30 sekund, jak by coś chciało się zrobić a nie ma mocy.

Posted

sprawdz co vag pokaże,być może jest nie szczelność skoro piszesz że pompka działa ze 30 sekund lub też sama pompka jest uszkodzona rozbierz i zobacz.

Posted
Kupiłem auto z padniętą pompką, ale jak otwieram drzwi kluczykiem to ta pompka chodzi jeszcze przez około 30 sekund, jak by coś chciało się zrobić a nie ma mocy.

Sprawdź wirnik pompki - potrafi się rozsypać:

428b2f06882e8326med.jpg

foto z forum
audiklub.org

Jak to zrobić: http://tinyurl.com/c3gz78p

--

Pozdrawiam.

Sławek

Posted

okej dzięki za pomoc, jak będę miał chwilę czasu wolnego to wezme się za to. Tylko jeszcze moje pytanie czy pasował by ten wirniczek z pompki z określeniem "E" lub innym ?

Posted

Wirniki sa takie same w kazdej pompce

Posted

Ostatnio wymieniałem sam kompresorek tyle tylko że w A3 i wirniki są inne ale to nie ma znaczenia wystarczy że kupisz sam kompresorek i go wlutujesz

Posted

Pewnie wirnik sie rozsypal tak jak u mnie, dzisiaj montuje kompresorek i mam nadzieje ze bedzie dzialac;)

Jak wyjac stary kompresorek?

Juz sobie poradzilem, trzeba od zewnatrz wepchac takie gumki:)