Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

KOSTKA STACYJKI - wymiana, fotostory, manual, zdjęcia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli to niekoniecznie musi być wymiana, to można ja tez wyczyscic mocniej wsadzic i wtedy zobaczyć ? Czy bezsprzecznie musi być wymiana na nowa

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Potrzebuje numer tej kostki, może być nr oryginalny, albo numer zamiennika któregoś z producentów. Nie jestem pewien czy z MAXGEAR 63-0013, podejdzie,

a więc tak, poprzez uszkodzoną kostkę stacyjki miałem problem z włączeniem świateł mijania. Problem z kupnem odpowiedniej, ale już ogarnięte.

Oryginalny numer: 4A0 905 849

Zamienniki pasujące:

MAXGEAR 63-0019

MEYLE 100 905 0000

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie a jak mam taki objaw, że po przekręceniu stacyjki zapala mi się tylko dioda air bag, nawet brak podświetlenia, licznika kilometrów, zegara i wskazówka paliwa się nie podnosi?? http://a4-klub.pl/index.php?/topic/315471-odpala-i-gasnie-brak-wskazan-na-desce-rozdzielczej-alt-131km/#entry4455186

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W książce "Sam naprawiam samochód Audi A4" na stronie 179 jest napisane, iż przy zamontowaniu poduszki w kierownicy najpierw należ włączyć zapłon a po tym dopiero podłączyć minus akumulatora - jako wyjątek od zasady, że aku podłącza się przy wyłączonym zapłonie. Teraz pytanie czy należy to zignorować i postąpić jak w opisie na forum czy jak w w/w książce ? Poduszka się uzbroi i zadziała ? Jak myślicie ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam jestem tu nowy i proszę was doświadczonych kolegów o pomoc.

Kiedy próbuję przekręcić kluczyk na zapłon nie raz zapali się deska od razu a nieraz wg nie ma reakcji na przekręcony kluczyk.

czy to będzie wina zepsutej kostki stacyjki ? z góry dziękuję za pomoc :D:unsure:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zeby sama kostke wymienic to jest wykrecenie 2 srubek od dolu -oslona - i po prawej przeciez jest w h miejsca zeby wyjac kostke

NIE czaje po co kiere zdejmowac ? Zeby wykrecic srubke od kostki gorna ? kiere przekrec i pod innym katem masz wiekszy dostep

Dzis myslalem ze kostka i to bez wiedzy rozkminilem w 5 min i wyciagnolem

W czasie jazdy nawet mozna wyjac ;-))

Niestety to nie kostka

Topran - nie polecam jak przekrecilem kluczyk to nie wrocil hahah tani do d*py

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Czy jeśli zblokowało mi kluczyk(tylko zblokowało bo wszystko inne działa tj. odpala itp) to może być wina tej kostki stacyjki??Wszędzie jest opisany temat dla B5 a czy to samo tyczy się B6???czy w B6 też trzeba walczyc z poduszką pow?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ten przekaźnik to gdzie będzie?

Opublikowano

A ten przekaźnik to gdzie będzie?

Przekaźniki kolego masz pod kierownicą, albo pod komputerem który jest umiejscowiony na podszybiu po lewej stronie - otwierasz maską odrkecasz taką plastykową osłonę komputera (nie udzkodź jej i uważaj na uszczelkę) jakieś 5 śrub odpinasz komputer i pod nim są przekaźniki, albo zdejmujesz dolną osłonę pod kierownicą też z 4 czy 5 śub na kluczyk 10 nasadkową i jedna śruba od strony bezpieczników jak drzwi otworzysz i zdemontujesz tą plastykową osłonkę na 3 zatrzaski

Opublikowano

Dzięki wielkie :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odgrzewam kotleta. Czy przy uszkodzonej kostce może być taki objaw, że gdy jest zimno kluczyk przekręca się bez problemu a gdy jest gorąco to się przycina i ciężko go przekręcić (trzeba się nagimnastykować). Nie mam żadnych problemów ze wskaźnikami, kontrolkami itp. Tylko i wyłącznie ciężka praca kluczyka (przycinanie się).

Panowie czy nikt tutaj nie zagląda?? Proszę o jakieś info bo nie wiem czy mam zabierać się za kostkę czy wymieniać stacyjkę...

Opublikowano

Weź chociaż wyjmij kostkę i zobacz czy jest cała. Jeśli pęknięta to się nie dziw że się zacina.

Opublikowano

Weź chociaż wyjmij kostkę i zobacz czy jest cała. Jeśli pęknięta to się nie dziw że się zacina.

Nie no spoko... Tyle, że koledzy którzy pisali o problemach z kostką bardziej wspominali o migających kontrolkach i problemach przy odpalaniu. U mnie się się przycina i cięZko przekręcić kluczyk jak jest ciepło i gorąco. Gdy jest zimno to kluczyk chodzi w miarę ok.

Opublikowano

kostka stacyjki też powoduje przycinanie się kluczyka. Ja miałem ją pękniętą, kluczyk się zacinał, a problemów z odpalaniem itp nie miałem żadnych.

Opublikowano

No to pora się z tym uporać. Jakbyś mógł jeszcze doradzić jaką kupiłeś bo masa zamienników jest dostępna... Tańszych i droższych. A Ty jaką kupiłeś?

Opublikowano

Kupiłem firmy maxgear(chyba najtańsza z dostępnych), na aucie od listopada 2014 i nie mam z nią problemów.

Opublikowano

Nie chcę kupować w ciemno więc rozbiorę i sprawdzę jaką dokładnie mam. U mnie w Inter Carsie mają tylko kostki 4MAX lub VEMO. Nie mam pojęcia co to za marki. W każdym razie koszt to ok 60zł. Jest jeszcze Febi za ok 57zł. Z tych marek to tylko FEBI mi coś mówi :kwasny:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zobacz w etce jaki masz numer tej kostki i zobacz w 4cars. Ja kupiłem do siebie tą kostkę oryginalną audi coś za ok 70 PLN.

Sent from out of space.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie wczoraj miałem przygode z brakiem możliwosći odpalenia auta, po przekręceniu kluczyka zapalało sie wszystko tak jak zwykle, ale nie było nic poza tym, ani pykniecia na alternator, ani kręcenia rozrusznikiem, poszedłem po drugi kluczyk i juz auto normalnie odpaliło, póżniej juz na 2 kluczykach paliło od strzała, czy to będą objawy tej kostki juz?

Opublikowano

możliwe że pękła i już dobrze nie styka.