michaland1 Opublikowano 29 Września 2012 Opublikowano 29 Września 2012 Mam pytanie, czym najlepiej uszczelnić przeciekającego rekinka na dachu??? Mechanik mi wrzucił temat, że sylikon do nie jest dobry pomysł, bo niszczy lakier i polecił klej do szyb. Ma ktoś jakieś doświadczenia???
arris_88 Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 Mam pytanie, czym najlepiej uszczelnić przeciekającego rekinka na dachu??? Mechanik mi wrzucił temat, że sylikon do nie jest dobry pomysł, bo niszczy lakier i polecił klej do szyb. Ma ktoś jakieś doświadczenia??? Mam - w moim rekin zamontowany jest na tą śrubę i uszczelniony na klej do szyb. Jak najbardziej polecam.
michaland1 Opublikowano 30 Września 2012 Autor Opublikowano 30 Września 2012 No to jutro wizyta po klej do szyb podziękował
Gość adus20 Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 hmm silikon niszczy lakier a klej do szyb nie ? smieszne, pozbiej jak bedzie chcial zdemontowac rekina albo zrobi to nieszczelnie to w zyciu tego nie odklei
wesz82 Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 Słuchaj podobne właściwości jak silikon ma klej do luster z tą różnicą że silikon wżera się w warstwę srebra a ten klej nie. Moim zdaniem jest on lepszym rozwiązaniem od silikonu.Dryndnij do dobrego zakładu montującego szyby i zapytaj jak reaguje klej na lakier jak w ogóle to masz odpowiedz...
alest Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 ...parę razy montowałem antenę dachową w różnych autach, za każdym razem zamiast kleju czy silikonu miejsce łączenia podstawy anteny z blachą dachu smarowałem bezbarwnym elaskonem np. novol - skuteczność 100% a w razie potrzeby nie ma problemu z ewentualnym demontażem ....
Rekomendowane odpowiedzi