Opublikowano 1 Października 201213 l Szanowni koledzy mam pytanko odnośnie możliwości oceny stanu baterii w pilocie. Czy dobrze miarkuje że wraz z wyczerpywaniem jedynym skutkiem będzie zmniejszanie zasięgu działania aż do zera ? Czy jednak raczej trzeba się przygotować na niespodzianke nawet jak ściaga jeszcze z 10 m ...?
Opublikowano 2 Października 201213 l Tu niema reguły. Ja u siebie wymieniam co rok. 5pln to nie majątek można dołożyć do auta.
Opublikowano 4 Października 201213 l Autor Czyli rozumiem że nie należy za bardzo ufać barerii ...... dzieki
Opublikowano 4 Października 201213 l W sytuacji awaryjnej zawsze masz zamek w drzwiach, pod warunkiem że pamiętasz o tym żeby go czasem użyć i zakonserwować
Opublikowano 4 Października 201213 l Ostatnio wymieniałem baterie w obydwu pilotach, i ten mniej używany pilot (zapasowy) ma większy zasięg działania niż ten co użytkuje codziennie.
Opublikowano 4 Października 201213 l umnie baterie nowe:d i moge otwierac z jednego metra:d z dalszej odleglosci nie da rady:D a czemu to niewiem niemam pojecia:d moze jakies jest kodowanie na zwiekszanie zasiegu ori klucza ?
Opublikowano 6 Października 201213 l u mnie też zaczynam obserwować, iż pomimo wymiany baterii zasięg się stopniowo zmniejsza czym to może być spowodowane ?
Opublikowano 6 Października 201213 l ja wymienilem ostatnio baterie dwie wchodza dalem dyszke i lapie z bardzo daleka nawet 25 metrow. wczesniej juz prawie nie reagowal pilot
Opublikowano 6 Października 201213 l dzisiaj wymieniłem baterie w hipermarkecie w puncie dorabiania kluczy, dałem 15 zł z wymianą i gość, który sprawdzał na jakimś przyrządzie powiedział, że stara bateria była bardzo słaba, po wymianie na nową jest znacznie lepiej tzn łapie z dłuższej odległości (15-20m) natomiast u ojca w bmw w dokładanym pilocie bez porównania dalej łapie nawet z około 50m.
Opublikowano 7 Października 201213 l ...u mnie działają na 20-25m - co prawda baterie mają już jakiś czas, auto używane codziennie. Zasięg ma prawo stopniowo zmniejszać się wraz z powolnym wyczerpywaniem baterii co po wyraźnym jego skróceniu wskazuje użytkownikowi by szykował się na jej zmianę....
Opublikowano 7 Października 201213 l u mnie też trzeba być blisko auta aby otworzyć. Baterie Nie wymieniłem jeszcze ale w najbliższym czasie to zrobię. I zobaczy się czy jest lepiej.
Opublikowano 10 Października 201213 l Podobno jak się przyłoży pilot do głowy to łapie z większej odległości. Czy ktoś z was to sprawdzał?
Opublikowano 25 Marca 201412 l mi bardzo słabo łapie około 3 metry i trzeba z 2-3 razy nacisnać zeby załapał.baterie wymieniłem i nic nie dało.drugi klucz zapasowy tez tak samo. co moze byc nie tak?
Opublikowano 25 Marca 201412 l A czy ktoś wie w którym miejscu jest antena od zamka centralnego? Jest w tylnej szybie? Gorszy zasięg przy nowej baterii może być objawem problemów z anteną, albo rozjazdem czestotliwosci nosnej w pilocie
Opublikowano 25 Marca 201412 l W sedanie antena jest pod osłoną u góry tylnej szyby. U mnie wymiana kluczyka załatwiła problem
Opublikowano 27 Marca 201412 l W tylnym błotniku jak z bagażnika wyciągniesz boczek tylko nie pamiętam czy prawy czy lewy