Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przymulone Audi A4 170 KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , posiadam audi A4 B7 z roku 2007 (grudzień) 2.0 TDI 170 KM , autko stało prawie rok w serwisie i pewnie czekało właśnie na mnie

jestem drugim właścicielem , poprzedni nabywca przez 3 lata zrobił 235.000 km , autko bardzo dobrze zadbane , środek jak nowy , silnik też ok i cała reszta , wszystko wymieniane i udokumentowane przez serwis audi , a więc problem mam taki bo na 170 KM to trochę słabo idzie , co innego na autostradzie , na drugim lub trzecim biegu to nie ma żadnych emocji , bardziej nudna jazda i bez żadnych osiągnięć , czwarty bieg i piąty to są emocje.

Pytanie mam takie czy ten model 170 KM tak ma , bo kolega ma takiego samego 140 KM i muszę powiedzieć że lepiej idzie niż mój

Zdj_cie0046.jpg

<br /><br />

Opublikowano

wrzuć w mieście 5 i będziesz miał emocję;) to czy idzie czy nie idzie najlepiej porównać z innymi może jesteś przyzwyczajony do auta które ma szybsze przyspieszenie :wink:

Opublikowano
Witam , posiadam audi A4 B7 z roku 2007 (grudzień) 2.0 TDI 170 KM , autko stało prawie rok w serwisie i pewnie czekało właśnie na mnie

jestem drugim właścicielem , poprzedni nabywca przez 3 lata zrobił 235.000 km , autko bardzo dobrze zadbane , środek jak nowy , silnik też ok i cała reszta , wszystko wymieniane i udokumentowane przez serwis audi , a więc problem mam taki bo na 170 KM to trochę słabo idzie , co innego na autostradzie , na drugim lub trzecim biegu to nie ma żadnych emocji , bardziej nudna jazda i bez żadnych osiągnięć , czwarty bieg i piąty to są emocje.

Pytanie mam takie czy ten model 170 KM tak ma , bo kolega ma takiego samego 140 KM i muszę powiedzieć że lepiej idzie niż mój

http://s7.postimage.org/q1zx3p107/Zdj_cie0046.jpg

<br /><br />

Kolego pomyliły Ci się działy :whistling: tutaj opisujemy mody w naszych autkach :naughty:

Opublikowano

ten silnik ma słabe doły, od 1800obr dopiero odpala, ale dziwi mnie jak piszesz, że na 2 i 3 biegu nie ma emocji, to właśnie na tych biegach przyspieszenie jest największe

Opublikowano

zrób logi moze coś nie hula jak należy.....

Opublikowano

Silnik BRD - jesli nie jedzie to 99% że wtryski.

Wystarczy hamownia i sprawdzenie mieszanki - obstawiam że nie będzie dobra -> obstawiam syf na wtryskiwacach i masz -35KM... ale i to dośc wazne niutona zazwyczaj trzyma jak seria (bo turbo sobie dmucha wporządku) wówczas zapala normlanie, pali normlanie ale mocy brak.

Przejżyj papiery czy były wymieniane wtryski - tzn kiedy były wymieniane bo to czy były to raczej nie podlega wątpliwości.

170KM vs 140KM podczas jazdu z rolki czy z miejsca jest znaczna różnica... nie powinieneś mieć żadnego problemu by go objechać.

Ba nawet zdrowe BRD jest w stanie objechać (wbrew spiskowym teoriom) 140konne po czipie na 170KM - sprawdzone przeze mnie.