Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przednie swiatla przeciwmglowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

przestało mi świecić jedno światło przednie przeciwmgłowe. Na początku myślałem że żarówka się przepaliła. Po przełożeniu żarówek okazało się że jednak nie. Podejrzewam że któryś z przewodów przestał łączyć. Czy są jakieś mankamenty odnośnie tych świateł w B6? gdzie można szukać usterki?

Mogę przeciągnąć przewód z działającego światła do niedziałającego? czego do tego użyć?

Pozdrawiam

---------- Post dopisany 24-12-2012 at 14:24 ---------- Poprzedni post napisany 02-10-2012 at 19:33 ----------

ile przekaźników mają przednie światła przeciwmgłowe i gdzie się te przekaźniki znajdują?

Opublikowano

Sprawdz kostki, albo mozesz sprawdzic od zrudelka http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh-138327/ - sprawdz jaki masz modul i jezeli masz wersje HIGH to sprawdz czy z niego wychodzi napiecie na lampe, natomiast jak masz LOW to kabelki

Opublikowano

W wersji LOW przednie światła przeciwmgłowe są zmostkowane w włączniku świateł (pin 2) - od tego bym zaczął.

I nie napisałeś jaki masz włącznik i instalację :wink: Masz kontrole spalonych żarówek (instalacja HIGH)?

Opublikowano

Mam wersję LOW, włącznik o nr : 8E0 941 531 i z dziwną końcówką 01. pewnie to też wersja LOW. Nie mam kontroli spalonych żarówek.

Opublikowano

Tak to wersja low :wink:

W sumie najbardziej proste będzie sprawdzenie, czy gdzieś nie ma przerwy w obwodzie. Wymontuj ten halogen i sprawdź miernikiem, czy jest przerwa (u ciebie + idzie bezpośrednio z włącznika świateł do halogenów o ile się nie mylę).