witjacrf Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 Witam. Zbliza mi sie wymiana oleju i ktos z forumowiczy zalecil mi "plukanke silnika", ponoewaz teraz mam olej 10w40 a wszyscy zalecaja bym zamienil olej na 5w40 i zeby zrobic plukanke silnika przed wymiana by nie doszlo do rozszczelnienia. Na czym to polega fakt faktem ze bd robil to mechanik. No ale nie wiem czy taka plukanke on stosuje. Sent from my iPhone using Tapatalk
Weso Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 wlewasz do silnika na 10-12 min przed wymianą, silnik sobie chodzi na jałowym przez ten czas, następnie zlewasz stary olej
Diego Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 Działa bardzo fajnie, ja stosuje płukankę Motula co drugą wymianę oleju. Nic negatywnego jak dotąd sie nie pokazało. A olej po 10k km jest czysty i w kolorze miodu.
Rafal_1188 Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 Kolego piszesz oczywiscie o benzynce bo nie wierze zeby z dieselka po 10k km wyplynal taki "miodek" (jestesmy w dziale DIESEL)
witjacrf Opublikowano 7 Października 2012 Autor Opublikowano 7 Października 2012 Czyli jaki specyfik dokladnie kupic na ta plukanke? Bo rozumiem ze plukanke robic przed zmiana oleju na inny np w moim wypadku z 10w40 na 5w40. Sent from my iPhone using Tapatalk
trepek Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 Ja do swojego starego zetorka, któremu już dawno stuknęło 17 lat wlałem Amsoil Engine Flush i zalałem to odpowiednim olejem Millers.
Diego Opublikowano 8 Października 2012 Opublikowano 8 Października 2012 Kolego piszesz oczywiscie o benzynce bo nie wierze zeby z dieselka po 10k km wyplynal taki "miodek" (jestesmy w dziale DIESEL) Faktycznie Polewam głowę ropą W każdym razie płukanka mojemu silnikowi nie zaszkodziła
Pan Waldek Opublikowano 8 Października 2012 Opublikowano 8 Października 2012 U mnie po płukance odezwały się szklanki :/
Rekomendowane odpowiedzi