grochu Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 Hej koledzy, mam luz na końcówce i do tego skrzypi jak stara szafa. Powiedzcie mi czy muszę wymieniać koniecznie końcówkę z drążkiem? Diagnosta na "szarpakach" może mi jakość sprawdzić czy nie ma luzu na drążku, tzn. przy tej główce?
OLIVER Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 Moim zdaniem jak masz wywaloną końcówkę to ja bym kupił dwie markowe końcówki i najpierw je wymienił ( roboty z tym parę minut jest) i sam po wymianie końcówek sobie sprawdzisz czy masz luzy na drążkach czy jest ok.Jeśli będzie luz to wiadomo wymiana drążków-ka nieunikniona ,a jeśli ok to kontrola zbieżności i po kłopocie ....Po co od razu iść w koszty ......Ale to jest moje zdanie......
grochu Opublikowano 7 Października 2012 Autor Opublikowano 7 Października 2012 Też tak uważam. Nie ma sensu pakować się w koszta. Myślałem jeszcze żeby pojechać na szarpaki i poprosić o sprawdzenie drążka. dam te 10-20 zł i będę miał jasność sytuacji. Nie mam własnego garażu i muszę się prosić po ludziach
OLIVER Opublikowano 7 Października 2012 Opublikowano 7 Października 2012 Też tak uważam. Nie ma sensu pakować się w koszta. Myślałem jeszcze żeby pojechać na szarpaki i poprosić o sprawdzenie drążka. dam te 10-20 zł i będę miał jasność sytuacji. Nie mam własnego garażu i muszę się prosić po ludziach Ale do wymiany końcówek nie trzeba Ci garażu... byle nie padało na plecy wykręcasz starą i liczysz obroty .....tyle samo wkręcasz nową -zabezpieczasz (nakrętką kontrującą )i kontrola -ewentualnie szarpaki i kontrola zbieżności i
Rekomendowane odpowiedzi