Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z wskaznikiem paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem:

Wsiadam odpalam i nie łapie więc podnoszę maskę biorę drugi samochód i odpalam na lejce i po odpaleniu komputer zresetował mi godzinę datę i pokazuje że mogę przejechać 0 km. i nie pokazuje stanu paliwa twierdzi że go BRAK a mam ponad pół zbiornika i nie wiem co zrobić po podłączeniu pod VAG nie wyskoczył żaden błąd POMOCY !!

Opublikowano

Musisz zajrzeć do pompki pewnie pływak spadł.

Opublikowano

odłącz klemę z akumulatora i na pewno ruszy jeśli wcześniej działał - też tak miałem. I nie tylko ja ;)

Opublikowano
  • Autor

Ale jak odłączę klemy to będę mieć sporo problemów typu rozkodowanie kluczyka lub esp nie działające co zrobić żeby tego nie utracić którą klemę zdjąć ?

Opublikowano

Zdejm klemę "-" nic się nie stanie. Kontrolka esp sama zgaśnie po przejechaniu 100m

Opublikowano

A kluczyk prosto zakodujesz.

Procedura kodowania kluczy:

Wchodzisz do auta, zamykasz drzwi, włączasz zapłon, wyłączasz, wyciągasz kluczyk naciskasz zamknij drzwi. I po sprawie.

Opublikowano

u mne kiedyś się rozkodowało w zegarach wskazywanie paliwa :wink:

Opublikowano

Wyciągasz na chwilę bezpiecznik od licznika i już. Nie pamiętam niestety który to.

Opublikowano

15

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

wyciagnełem i dalej to samo nie widzi paliwa ale mnie już wk***ia

---------- Post dopisany 30-10-2012 at 14:06 ---------- Poprzedni post napisany 29-10-2012 at 20:16 ----------

Teraz jest zmiana sytuacji widzi paliwo ale mniej niż ma w baku i mniej km. do przejechania pokazuje co jest grane czy to jest wina akumulatora POMOCY !!

Opublikowano

Keidyś przez głupotę bawiłem się vagiem w liczniku i nie pamietam dokładnie co zrobiłem, ale nagle na wyswietlaczu ilość km do przejechania spadła do zera i miała się ni jak do tego co było w baku (podobnie jak u ciebie). Też na początku spanikowałem, ale pojeździłem trochę, wskazania km do przejachania z czasem wyrównały się z tym co w baku i potem juz było ok. może u ciebie będzie podobnie. Nie pamietam ile dokładnie km tak jezdziłem, ale trochę tego było, bodajże ok 150km (u ciebie zależy ile masz w baku).

Opublikowano
  • Autor

Mam prawie do pełna dziś żona jeździła to wskaznik skakał. zatrzymała się zgasiła i po 5 min uruchomiła znowu skoczyło do 500 km później jeszcze raz przestawiała samochód i było 0 straszne wahania nie wiem czemu tak jest może ma ktoś pomysł gdzie szukać usterki ???

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam miałem ten sam problem... czyli daje ci d*py akumulator... pojechałem do dobrego elektryka podpoweidzał zebym zmienił aku tak zrobiłem i problem z pokazywaniem kilometrow odszedł.....