Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[RHY] Xsara 2 HDI 90ps +IC @ 138PS i 292NM by GoodHope

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

stosunek mocy do masy...:grin: ostatnio pojezdziłem ibizą ASZ która w serii ma "niby" 130ps realnie wyszło na hamowni 148ps autko tak zapier...praktycznie jedzie od 1400rpm

Opublikowano
  • Autor

Panowie, przyznam że nie myslalem ze Xsara bedzie tak smigać.. jeśli zostawię autona dluzej niz rok dwa to setup będzie mocniejszy.. ale 160ps raczej nie przekroczy.. :naughty:

Opublikowano

trzeba se zrobic LUPO ze swapem na 2.0 TDI:wink:

Opublikowano

Powiedz kolego ile kosztował Cię ten soft - mam w Berlingo ten sam motorek :) 90 osiołków z 2.0 HDI .

Opublikowano
trzeba se zrobic LUPO ze swapem na 2.0 TDI:wink:

Najlepiej w 4 butach:wink:

Opublikowano
Powiedz kolego ile kosztował Cię ten soft - mam w Berlingo ten sam motorek :) 90 osiołków z 2.0 HDI .

intercooler musisz dołozyc, bo tam z tego co pamietam nie było, a silmik jest ten sam co w pugach 406 110km, one miały IC

Jak patrzeć na alegro to w 1,6HDI były IC, jak po googlach patrze to 2,0 miał chyba w pasie wzmocnieniowym, ale na alegro nie widu nie słychu w używce:whistling:

Opublikowano
  • Autor

koszt softu 900zł w GoodHope,z Ic u mnie bylo o tyle lepiej że kupilem pas przedni od Xsary hdi 110ps i nie bylo problemu. Bez coolera osiągniesz 110-115ps..

Ja szukam teraz jakiejs firmy ktora by podjela się przerobienia turbo GT15 na takie z bebechami od GT17 co by pomoglo uzyskac +150ps bo paliwa jest zapas jeszcze spory :decayed: .. jak ktoś wie do kogo można się złosić to czekam na cynk

Opublikowano
  • Autor

thx, mail poszedł z zapytaniem :)

---------- Post dopisany 19-11-2012 at 18:35 ---------- Poprzedni post napisany 18-11-2012 at 19:07 ----------

mam już rozpiskę ew. kosztów i chyba się nie zdecyduje..

- sprzęgło by Radzik 1200zł (+200zł dla mechanika za wymontowanie i załozenie)

- Turbo hybrydowe z wiekszym kołem kompresji 600zl (+150zł za wymontowanie i założenie) - hybrydy Mariusz z GoodHope nie poleca.

- korekta - licze 400zł + 150zł na paliwo w dwie strony.

- większy centralny cooler - 500zł

- Chłodniczka oleju - 200zl

W sumie - 3400zł :)

Moc na takim setupie ~ 160-170ps i 340-350nm

Inna opcja to założenie nowego sprzegła Sachs, podlanie paliwem i zwiekszenie doładowania na 1,3bara.. moze by wyszlo kolo 150ps ..

Pewnie na wiosnę opcja numer dwa wejdzie w życie :)

Opublikowano

TEA kiedy skasujesz ten propagandowy podpis?:wink:

bo troche mija sie z prawda

Opublikowano
  • Autor

Wiesz Sebciu, do mostu moze bylo kolo metra na moją korzyść ale za mostem była długość półtorej :) .. inna charakterystyka mojego silnika.

Pewnie będzie jeszcze nie raz okazja do porównania się na drodze :)

Opublikowano

teraz tak ogladam jak miałes AJM na 165 Km i 370 Nm... to Xsara by takie B5 wciagneła z paluchem w D....:decayed:

---------- Post dopisany at 18:50 ---------- Poprzedni post napisany at 18:49 ----------

Wiesz Sebciu, do mostu moze bylo kolo metra na moją korzyść ale za mostem była długość półtorej :) .. inna charakterystyka mojego silnika.

Pewnie będzie jeszcze nie raz okazja do porównania się na drodze :)

pod mostem to byłes 30 cm przedemna:wink:

spoko wyciagne to co miałem zaladowane w aucie a ty załoz kanape i jedziemy:kox: