Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stuki podczas hamowania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem, a mianowicie -> przy prędkościach rzędu 50kmh, 3 bieg, hamując słyszę i czuję dziwne stuki z przodu, tak jakby były nierówne tarcze, analogicznie z większymi prędkościami - im wyższa prędkość/bieg, tym bardziej wywołujące zawał stuki. Aczkolwiek jeżeli wcisnę sprzęgło i zacznę hamować, stuki są mniejsze, mniej wyczuwalne. Czy to świrujący ABS? Czy może coś innego?

Opublikowano

Podjedź na stację diagnostyczną, niech Ci zawiechę przetrzepią

Opublikowano

A tym stukom towarzyszą jakieś drgania na kierownicy?

Opublikowano

jezeli niema drgan w 90 % ktoryś wachacz prosty dolny ma luz

Opublikowano

Mi też tak stukało przy hamowaniu i okazało się, że miałem niedokręcone koła z przodu :polew:

Opublikowano

Miałem podobny problem jak hejneken. Miałem wszystkie śróby luźne, oprócz śróby przeciw kradzieżowej. Chcieli mi fele rąbnąć :facepalm:

Opublikowano

Być może to końcówki drązków,ale głowy nie daję. Podjedź na diagnostykę i niech Ci to dokładnie sprawdzą,możesz jechać też na oględziny do ASO,ale to droższa opcja.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
A tym stukom towarzyszą jakieś drgania na kierownicy?

Mam taki sam problem i dodatkowo są delikatne drgania na kierownicy, pedale gazu, ogólnie zała buda lekko drży. Byłem na stacji diagnostycznej twierdzą że wszystko ok. Wymieniłem przegub zewn.- terkotał. Co może być przyczyną? Przgub wewn., poduszki pod silnikiem?

Opublikowano

Jeżeli dodatkowo występują drgania kierownicy,to końcówki drążków. Jak najszybciej na diagnostyke aby nie niszczyć pozostałych elementów,nie ma innej rady. Może w to wchodzić także przegub no i i oczywiscie wahacz dolny.

Opublikowano

Pojadę na inną stację diagnostyczną nie ch sprawdzą jeszcze raz zawieszenie, układ kierowniczy i całą resztę, bo juz powoli mam dość... Albo jeździć póki coś się nie zepsuje takiego, co jednoznacznie będzi można stwierdzić...

Jak ktoś stwierdził w innym wątku, że coraz więcej "drgań"pojawia się na forum w tych silnikach i może ten typ tak ma...

Pozdr.