Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Trzęsie silnikiem przy załączonej klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

trzęsie motorem przy załączonej klimie, gdzie może być przyczyna

Opublikowano

przyczyn może byc kilka, tłumik drgan, plecionka na wydechu , sie kobnczy poduchy pod silnikiem , bez obciazenia jeszcze nie drży , z klima silnik dostaje obciązenie zmienia delikatnie obroty no i trzesie, sprawdz po pierwsze plecionke - noga na wydech z tyłu jak przestanie to masz odpowiedz

Opublikowano

Tez mam podobny problem ze trzesie motorem klima chodzi caly czas ale jak mowisz kolego noga na wydech znaczy sie na koncowke wydechu i jak sie uspokoi tz plecionka?? bo mam wraenie ze to jednak poducha :mysli:

Opublikowano

przerabiałem to w tym tygodniu wiec jestem na czasie, wymiana poduch po silnikiem prawa ,lewa , olejowe zamienniki firmy craft po znizkach 45 i 65 pln, poducha pod skrzynia 25 pln i taka mala na przodzie motoru 10 pln wszystko kupowalem na 40 % zniżki, uspokoiło sie, poduchy dało sie w rekach ruszac a nowe nawet na imadle nie za bardzo, ale za to jakis rezonans sie pojawił wiec ostatecznie wymiana plecionki i jak cisza zasial plecionka z robota 200 pln , no to by było tyle.

Opublikowano

Też mam ten problem, tylko u mnie na dodatek auto późno reaguje na wcisniecie pedału gazu, jakby się zastanawiał, a po chwili ciągnie normalnie. Miał ktoś coś takiego??

Opublikowano

przerabiałem to w tym tygodniu wiec jestem na czasie, wymiana poduch po silnikiem prawa ,lewa , olejowe zamienniki firmy craft po znizkach 45 i 65 pln, poducha pod skrzynia 25 pln i taka mala na przodzie motoru 10 pln wszystko kupowalem na 40 % zniżki, uspokoiło sie, poduchy dało sie w rekach ruszac a nowe nawet na imadle nie za bardzo, ale za to jakis rezonans sie pojawił wiec ostatecznie wymiana plecionki i jak cisza zasial plecionka z robota 200 pln , no to by było tyle.

podpinam sie do tematu proszę o info :chciałbym wymienić poduszki silnika ,skrzyni biegów i tą małą z przodu silnika,ale nie wiem ile ich jest.podobno te od skrzyni biegów nie są takie same....prosze o pomoc.napęd ośka,silnik afn avant 1997

Opublikowano

u mnie na dodatek auto późno reaguje na wcisniecie pedału gazu, jakby się zastanawiał, a po chwili ciągnie normalnie. Miał ktoś coś takiego??

Ja miałem taki objaw przy zużytych popychaczach, ale zacznij od zrobienia logów, to podstawa :th:[br]Dopisany: 09 Czerwiec 2008, 19:06 _________________________________________________

podpinam sie do tematu proszę o info :chciałbym wymienić poduszki silnika ,skrzyni biegów i tą małą z przodu silnika,ale nie wiem ile ich jest.podobno te od skrzyni biegów nie są takie same....prosze o pomoc.napęd ośka,silnik afn avant 1997

Tu masz o silniku: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_ile_jest_poduszek_pod_silnikiem-t4850.0.html; :)