Skocz do zawartości
IGNOROWANY

halogeny jako dzienne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. Co wy na to gdyby przerobić halogeny jako światła dzienne ? Jak mają się do tego policmajstry? Bo tak sobie myślalem aby przerobić je tak aby się włączały po zapaleniu auta i gasły po włączeniu postojówek ale też działały jako halogeny później. Co wy o tym sądzicię? Myślalem jak to zrobić i już mam pomysł na to. Tylko jestem ciekaw opini o tym. Piszcie co sądzićie a jak przejdzie taki pomysł to napisze co potrzeba i jak zrezac:) czekam na opinię panowie.

Opublikowano

przykro mi nie mozesz takiego moda wykonac. nie jest to zgodne z przepisami i mandacik bedzie stowka a znajac nadgorliwosc milicji z gostynia przypal odrazu. tu masz artykuł przykładowy :

Czy można stosować lampy przeciwmgielne jako światła do jazdy dziennej? - Układ elektryczny - Eksploatacja - Wieszjak.pl

Opublikowano

No rozumiem kolego. A jak by dołożyć żarówke albo diode do halo? Też będą się czepiac?

Opublikowano

Tak, bo lampa jest homologowana jako całość, dołożenie żarówki to nieautoryzowana przeróbka, niezgodna z prawem również.

Opublikowano

czyli nici jednym słowem z pomysłu. No to temat do zamknięcia w takim razie.

Opublikowano

witaj kolego ja przerobilem swoje halogeny do jazdy dziennej i mialem juz jedna kontrol i tyle razy mijalem patrol policji i nic jak bys chcial jakiejs rady to moge podpowiedziec pisz na priv u mnie one swieca swietnie oczywiscie porzerobione a gasna jak zapalas postojówki jak znjade chwile to zdjecie wrzuce pozdrawaim