Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi B5 1.6 prawidłowa temp.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pojawił się problem z wyrzucaniem płynu chłodzącego ze zbiorniczka. Po wymianie zbiorniczka, korka, termostatu oraz przeciekającego króćca problem ustąpił. Wcześniej temp. była cały czas 90 stopni, chyba, że dłuższy postój w korku itp. powodował wzrost temp. i wyrzucanie płynu. Po wymienionych wyżej czynnościach problem ustąpił natomiast teraz temp. utrzymuje się w przedziale 90 - 110 stopni. Czy taka temp. jest w porządku?? Co może być przyczyną?? Dodam, że pompa wody była wymieniana jakieś trochę ponad 3000km... I jeszcze jedno pytanie jak spr. temp. na climatronicu??Jaka kombinacja przycisków i na jakim kanale?? Czytałem już mnóstwo wątków na ten temat na forum ale ile użytkowników tyle opinii... Jedni piszą, że dla silników audi to w porządku bo termostat przy 102 stopniach się załącza inni piszą, że powinno być 90 cały czas... Sam już nie wiem...

Opublikowano

powinno być w granicach 90 stopni.. mi zawsze pokazuje 94 na blacie i na vagu a u Ciebie na vagu jak?

Opublikowano

tu masz wszystko opisane jak sprawdzic temp. w klimatroniku http://a4-klub.pl/klimatyzacja-98/kody-klimatronika-25/. do 94C to jest ok u mnie tez temp wachala sie w granicach 91-93C do puki nie padla mi wiskoza i teraz jest 96-7 .

Opublikowano
  • Autor

dzięki za kody, a co do vaga to nie mam takiej mozliwości

Opublikowano

a sprawdzales wiskoze??? mialem podoba sytuacje co u ciebie.

Opublikowano
  • Autor

wisko działa w porządku było spr. :/ dodam jeszcze bo napisałem, że temp utrzymuje się w granicach 90- 110 ale to bardziej jest w okolicach tych 110 już :/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

dla mnie to wiskoza nie załącza się jak należy, od tego bym zaczął

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Wiec temp 94.5 na vag jest ok? cały czas trzyma mi taka temp -nie za dużo?

Opublikowano
Wiec temp 94.5 na vag jest ok? cały czas trzyma mi taka temp -nie za dużo?

jest ok

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

panowie ja u siebie w weekend po powrocie do domu podłączyłem vaga i na vagu pokazywało temperaturę 88 stopni z małym haczykiem a na zegarach skazówka minimalnie wychyla się poza 90 stopni to może mieć z 92 stopni czy tak powinno być czy vag powinien pokazać taką samą temperaturę jak na liczniku

Opublikowano

a jak sprawdzić czy wiskoza działa prawidłowo

Opublikowano
panowie ja u siebie w weekend po powrocie do domu podłączyłem vaga i na vagu pokazywało temperaturę 88 stopni z małym haczykiem a na zegarach skazówka minimalnie wychyla się poza 90 stopni to może mieć z 92 stopni czy tak powinno być czy vag powinien pokazać taką samą temperaturę jak na liczniku

tak ma być jest ok, licznik od ok 70-80st do ok 100st temp. faktycznej silnika pokazuje cały czas 90 st.