Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Spokojny :D czarny sedan 2.7 Bi Turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Minęło pół roku od zakupu i w końcu znalazłem czas , żeby opisać moją furke . Wcześniej miałem BMW E46 , a teraj jestem szczęśliwym posiadaczem AUDI :)

Moje auto to A4 B5 2.8 APR Quattro tiptronic , chociaż automat to i tak daje rade wielu mocnym autom :D (193 KM )

W wyposażeniu posiada sportowe podgrzewane fotele oraz kierownice S

Samochód zakupiłem z przebiegiem około 192 tys teraz ma już 200 tys i sprawuje się bez problemu

Rocznik 1999 samochód sprowadzony z szwajcarii , zarejestrowany był na kobiete wiec powinien jeszcze sporo pojeździć :)

Samochód jest w sedanie ma pościągane wszystkie znaczki z klapy, koła aluminiowe 15 Audi , ale dzięki temu w okolicy mówią , że mam 1.6 pod maską :D

samochód nie posiada xenonów ani nawigacji , uważam że nie potrzebne :)

No i teraz plany jakie mam wobec samochodu :

do 13 Kwietnia silnik i napędy w samochodzie ; Silnik juz w garażu w trakcie uszczelnia , skrzynia czeka na odebranie i bedzie całość wkładana

Plany na czerwiec założyć dobre koło i zmontować porządne zawieszenie na mazurskie zakręty :banan:

Z zewnatrz na ile sie da samochód pozostanie zwykłą a4 b5 , natomiast wedle tego co mi się ostatnio sni po nocach w środku z a4 pozostanie tylko deska reszta będzie wywalona i będą wsadzone 2 kubełki (nic pewnego ale już kompresor od klimy wywaliłem :grin: )

będzie odelżona to może wystarczą hamulce z 2.8 :polew:

a przede wszystkim auto ma być szybsze od prędkości pojawiania się nowych pomysłów w mojej głowie :grin:

Pozdrawiam :)

A oto i moja ADA :)

DSCF0489.jpg

DSCF0494.jpg

DSCF0499.jpg

DSCF0537.jpg

DSCF0543.jpg

DSCF0498fff.jpg

Opublikowano

ładne autko i ten kolor:) nie lepiej włozyc 2.7T niz zyłowac 2.8??

ps. ja bym auta od kobiety nie kupił hehe

Opublikowano

Daj sobie spokój z modyfikacjami 2,8:wink: jak chcesz by to miało rece i nogi inwestuj w kompresor, tylko cena modyfikacji zrównoważy sie z wartoscią auta:whistling: jak chcesz wiecej mocy to chyba słuszny był by swap na 2,7

Opublikowano
  • Autor

Tak tylko swap 2.7 to już raczej oklepany temat a ja chciałbym iść nową drogą i chciałbym zrobić coś bez ciśnienia wole motory wolnossące , a jeżeli miało by już być doładowanie to kompresor tylko nie wiem jeszcze czy do tego silnika warto było by pchać owo urządzenie i dlatego chciałbym sprawdzić pierw jakby to chodziło z ostrzejszymi wałkami . kiedyś myślałem żeby spróbować wsadzić v8 z s6 ale to jeśli nawet by się udało to byłoby zbyt drogie i chyba bez sensu w tym aucie , na razie jeszcze nie znalazłem informacji żeby ktoś coś podobnego zrobił wiec pewnie jest to duże wyzwanie :) . Co do kobiet to na szczęście znam takie które radzą sobie z samochodem wyśmienicie i też nie lubią małych silników :D . No a jeśli ktoś słyszał o śmiałku który próbował do tej budy wpiąć v8 , to byłbym wdzięczny za info :) Pozdrawiam !

Opublikowano

ładna furka... dobry silnik :wink:

Opublikowano

Na audizne było pare projektów z ACK + kompresor:wink: to jest jedyne sensowne modzenie, nawet jest wątek o uturbianiu 2,8:wink:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

dzięki kolego :) poszukam co oni z tym kompresorem tam wymodzili, może coś ciekawego by z tego wyszło :) , turbina na pewno odpada bo dźwięk mnie nie satysfakcjonuje :(

---------- Post dopisany at 17:06 ---------- Poprzedni post napisany at 16:35 ----------

AUDI A6 A7 KOMPRESOR DOLADOWANIA 3.0 T FSi 3 TFSi (2662658121) - motoAllegro

teraz bede konsultował czy z tego co jest zawarte w aukcji by udało sie zaadaptowac cos do mnie :)

---------- Post dopisany 24-01-2013 at 12:44 ---------- Poprzedni post napisany 18-10-2012 at 17:06 ----------

Witam, sezon powoli się zbliża i czas zabrać się za realizacje planów :)

Autko stoi już częściowo porozbierane , zaczynam prace od nadwozia na końcu pójdzie zawieszenie i koła .

Co do nadwozia to planuje zrobić coś takiego jak w tym mercedesie Album 4 Ť Galeria 6 Ť ť załoga TK .

Czyli klamki grill znaczek listwa na tylnej klapie i lampy zrobione w złotym kolorze oraz felgi jeśli się znajda w odpowiedniej szerokości chociaż 9J o takim wzorze

*** ASA - BBS 19" 5X112 AUDI ,VW ,MERC *** (2928731775) - motoAllegro złoty rant

czarny środek i złote śrubki , koszta są dosyć znośne niedługo będę miał konkretną wycenę , ale do przeżycia .

Na obecną chwilę najwięcej dają mi do myślenia drzwi bo pod listwami są te niepotrzebne dziury i się zastanawiam jak to zrobić żeby było trwałe.

Czy może narazie nie odpuścić z tymi listwami środkowymi, wtedy dół też by został tylko zmieniony na s4.

Ogólnie dół też ma być czysty ale tam już mniej kłopotliwe no i próg na wzór rs4 tylko płytszy.

No i mam nadzieje , że wtedy będzie to wyglądało już dosyć fajnie a co do silnika ciężko się zdecydować bo silnik który bym chciał wsadzić ciężko trafić .

No i koszt oczywiście większy niż przy swapie na 2.7, ale jak już robić to robić konkretnie , żeby cieszyć się w pełni więc na silnik pewnie przyjdzie jeszcze poczekać.

Ale jedno wiem samochód tej wiosny ma przestać wyglądać jak normalne b5. Mam nadzieje , że w tym roku samochód będzie cieszył moje oczy z dnia na dzień coraz bardziej :)

No i oczywiście liczę na wasze opinie pozytywne jak i negatywne :)

Opublikowano

Kupiłes cos z tych rzeczy? bo piszesz tak jakby to wszystko od ręki mozna było dostać:whistling: a powiem Ci ze tak nie jest:decayed: progi od RS4, w sumie na alegro nie widziałem jeszcze:whistling: o progi od Eski ciężko... a o listwy jeszcze cięzej

Co do listw na drzwiach to musisz zaspawać dziury i umalować całość na nowo:whistling:

Opublikowano
  • Autor

Kolega siedzi w Anglii i coś potrzebuje to szukam on jedzie kupuje i wysyła mi tam jest trochę lepiej z tym i listwy dolne s4 tam idzie ogarnąć , ale to napisałem że jak nie bedę ryzykował z blacharka , progi tak samo Anglia , chociaż ktoś oferuje gotowce do a4 na allegro . A z rzeczy które muszę mieć a z nimi może być problem to tylko te progi więc myślę, że nawet jak byłby problem to przez 2 miesiące uda się znaleźć takowe . Na początek pójdą elementy do złocenia , a w tym czasie będę starał się zająć drzwiami A odnośnie tego spawania to mam obiekcje bo nie wiem czy się da zrobić żeby tylko punktowo pomalować , żeby nie ruszać całych drzwi, no i muszę pomyśleć do kogo się udac z drzwiami , żeby zrobił je dobrze. Do tematu się przygotowałem czas pokaże , jak wyjdzie realizacja :)

Opublikowano

daruj sobie punktowe malowanie:wink:

Opublikowano
  • Autor

pewnie posłucham tej rady :), ale zawsze człowiek kombinuje żeby jak najwięcej zostało na inne podzespoły , ale nie chciałbym mieć łat na lakierze :) A co sądzisz o tym złoceniu elementów ? , bo przemilczałeś ten temat

Opublikowano

A co dokładnie ma być złote, bo pokazałeś merca.. a to ma sie ni jak do A4, tak wiec napisz co planujesz ozłocić

Opublikowano
  • Autor

klamki przód obwódka grilla znaczek listwa na klapie tylnej ,lampy w środku i felgi rant i śrubki a Rotory czerń te same elementy jak w mercu

Opublikowano

Spokojny ? Przeciez to szatan

Opublikowano
  • Autor

w porównaniu z BMW które posiadałem z wyglądu jest spokojny , ale dusze ma narowistą :D , to i wygląd musi zmienić :)

Opublikowano
klamki przód obwódka grilla znaczek listwa na klapie tylnej ,lampy w środku i felgi rant i śrubki a Rotory czerń te same elementy jak w mercu

24073418290549509130810.jpg

z klamek bym zrezygnował:whistling: ewentualnie lusterka

Opublikowano
  • Autor

kolega w weekend ma mi zrobić virtuala zrobi się parę wersji i się okaże , jak to wygląda :) bede miał zdjęcia VT to postaram sie wrzucić

Opublikowano
Tak tylko swap 2.7 to już raczej oklepany temat a ja chciałbym iść nową drogą i chciałbym zrobić coś bez ciśnienia wole motory wolnossące , a jeżeli miało by już być doładowanie to kompresor tylko nie wiem jeszcze czy do tego silnika warto było by pchać owo urządzenie i dlatego chciałbym sprawdzić pierw jakby to chodziło z ostrzejszymi wałkami . kiedyś myślałem żeby spróbować wsadzić v8 z s6 ale to jeśli nawet by się udało to byłoby zbyt drogie i chyba bez sensu w tym aucie , na razie jeszcze nie znalazłem informacji żeby ktoś coś podobnego zrobił wiec pewnie jest to duże wyzwanie :) . Co do kobiet to na szczęście znam takie które radzą sobie z samochodem wyśmienicie i też nie lubią małych silników :D . No a jeśli ktoś słyszał o śmiałku który próbował do tej budy wpiąć v8 , to byłbym wdzięczny za info :) Pozdrawiam !

na racingforum z tego co pamiętam koleś miał s4 b5 i wywalił 2.7 BiT, włożyli mu 4,2 AHC z a8 + kompresor z jaguara + nitro 571KM/830Nm chyba i dalej to jeździ

chyba guzior z Wawy się tym zajmował

nawet kiedys dowiadywałem się ile by wynosił koszt wrzucenia V8 to guzior napisał ze swap na V8 z silnikiem to jakies 15 tys, a założenie kompresora do v6 10-12 tys

tu masz fotkę

ed4c13f81c078e8dgen.jpg

2ade4da4c74ccbc3gen.jpg

tu link do tematu

Audi S4 B5 Avant 4,2 V8 ABZ + M112 + Nitro by BRmotoRS - Racingforum - Drag, Drift & Time Attack - Racing Forum

tu masz jak to jedzie

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Aq3LZQ54FXg

Opublikowano
  • Autor

dzięki kolego :)

Ja na jesieni juz troche jeździłem w poszukiwaniu s6 , s4 ANGOLA , NA SWAP , i koszta mniej wiecej juz wiem jakioe są . Ale te co oglądałem mnie rozczarowały , więc trzeba czekac i może kiedyś sie upoluje jakies s4 b6 manual z rozwalonym tyłem w UK , napewno dzźwięk byłby przyjemny bo zdarza mi się na trasie spotykać z jedną s4 b7

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Witam po długiej ciszy . po długim czasie braku realizacji planów ze względu na wykonywaną prace .

W końcu powiedziałem sobie radość z życia najważniejsza i nocami i wolnymi chwilami robie moje spokojne Audi :).

Ostatecznie zewnetrznie niewiele sie ona zmieni pozostanie a4 pomimo gratów do przebudowy na s albo rs , może kiedys sie przydadzą .

Plany są następujące na urodziny tj. 13.04 ma wyjechac 2.7 biturbo i nie kulac :)

Na sezon dołoży sie mocniejsze heble i odpowiednie felgi żeby mozna było duże heble zmiescić bo lubie po zakretach jeździć .

Po niedzieli odbieram najważniejsza cześć czyli 2.7 Bi .

Pomimo , że uwielbiam głos wolnossaków to v8 nie bedzie bo nawet s6 które jest wieksze nie jeździ z nim dobrze pod względem sterowności a co by było w małym a4 :D

No i 2.7 ma te zalete że z czasem może łatwo zyskac moc . Będe starał sie zrobic jak najwięcej sam zobaczymy jak wyjdzie ...

Zacząłem dzisiaj i będe starał się to zlepić we własnym garażu bez kanału :D Wiem pomyślicie głupek :D

Ale na wszystko są sposoby :) Jakie to juz zobaczycie na zdjęciach bo będe starał się je wrzucac na bieżąco .

Początek Prac:

Zdj_cie_0038.jpg

Pzdr

---------- Post dopisany 26-02-2014 at 17:21 ---------- Poprzedni post napisany 22-02-2014 at 14:54 ----------

wjechał juz na garaż silnik 2.7 jescze tylko skrzynka pozostała . W weekend szkoła trzeba sie pouczyć a po niedzieli robota juz na ostro żeby się udało na urodziny :D

Zdj_cie_0041.jpg

Panowie ostatecznie auto z zewnatrz buda ma byc jak najbardziej seryjne a4 , Więc jakby ktos miał jakies podpowiedzi odnośnie odpowiedniego doprowadzenia powietrza do Ic , a napewno w seryjnym zderzaku będzie go za mało.

No i mam pytanie do osób które troche sie bawia elektronika w samochodach jaki interfejs diagnostyczny kupić żeby wszystko ogarniało . Narazie uzywałem zwykłego VAg KKl.

Byłbym wdzięczny za wsparcie radą :)