Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niestety :kwasny:

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 822,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

zakładaj od angola. Pasi wszystko... i mam nawet takie klamki :)

Opublikowano

Masz lz9w??

Opublikowano
zakładaj od angola. Pasi wszystko... i mam nawet takie klamki :)

za późno, zamówiłem sobie L/T :kwasny:

Opublikowano

Panowie ile jest roboty przy zdjęciu tylnego zderzaka?Muszę wymienić czujnik parkowania zbieram się do tego jak pies do jeża :whistling:

Opublikowano

boczki w bagażniku (całe), i później odkręcasz nakrętki od zderzaka

nadkola filcowe z tyłu - nie całe i nawet nie trzeba kół ściągać

odkrecenie zderzaka od ślizgów

i 2 śrubki pod autem od zderzaka

Opublikowano

Też mnie czeka ściąganie zderzaka tylnego i sprawdzenie i ewentualna wymiana jednego z czujników. Muszę znaleźć kogoś z garażem bo na dworze nie chcę mi się tego robić :kwasny:

Opublikowano

Czy ktoś jest w stanie podesłać numery popiołki przód i tył 2din oraz ramki do manuala szczotkowane alu :wink:

Opublikowano

Podziękował :decayed:

---------- Post dopisany at 20:04 ---------- Poprzedni post napisany at 17:59 ----------

Panowie dziś albo jutro będę miał projekty i wycenę naklejek B7 CREW jak ktoś jest zainteresowany to pisać na PW :decayed: Jak będę miał fotki to oczywiście wkleje :wink:

Opublikowano

No to czekamy. :good:

Opublikowano
Panowie ile jest roboty przy zdjęciu tylnego zderzaka?Muszę wymienić czujnik parkowania zbieram się do tego jak pies do jeża :whistling:

środkowe da rade bez sciągania,co do skrajnych nie jestem pewien:cool1:

Opublikowano

środkowe da rade bez sciągania,co do skrajnych nie jestem pewien:cool1:

Muszę wymienić środkowy prawy :whistling: jak to zrobić bez ściągania :eusathink:

Opublikowano

auto na podnośnik ewent kanał i wsadzasz łape od dołu,cieżko ale da sie,ja wymieniałem 2 razy,a mam podwójny wydech,u ciebie bedzie łatwiej

Opublikowano
auto na podnośnik ewent kanał i wsadzasz łape od dołu,cieżko ale da sie,ja wymieniałem 2 razy,a mam podwójny wydech,u ciebie bedzie łatwiej

Też mam podwójny wydech :wink: spróbuje jak się uda to fajnie jak nie to dłubanko :whistling:

Opublikowano

fajne :

p1140740.jpg

Opublikowano

gdzie takie można dostać

Opublikowano

Robisz szablon, wycinasz i malujesz ;]

Opublikowano

Panowie tak na szybko rozkminiłem czemu u mnie w Klimatroniku w kanale 12 było ustawione na 1 (być może komuś się przyda to ustawienie..., ja powróciłem do 0):

Kanał 12 wygląda tak:

Kanał świeżego powietrza charakterystyczne dmuchawy 012

0 = Auto (odpowiednik kodowania)

1 = Low Power (mniej niż "reszta świata" kodowania)

2 = Normalna moc (odpowiednik "reszty świata", kodowania)

3 = Zwiększona moc (odpowiednik "US / Japan" kodowania)

I teraz tak:

- Ja posiadam Webasto oryginalnie (nawet je ostatnio wyciągałem i regenerowałem), więc ustawienie na 1 - czyli zmniejszony przepływ, powoduje o kreskę mniejszy nadmuch, tym samym powoduje to szybsze/większe nagrzewanie się silnika, a mniejsze wnętrza kabiny (co za tym idzie szyby itp.),

- To samo odnosi się do nagrzewania zimnego auta i prawdopodobnie eliminuje to ustawienie w mniejszym stopniu niedogrzanie się auta do 90*C - czyli ustawienie na 1 daje mniej powietrza na kabinę o około kreskę nadmuchu, silnik szybciej łapie temperaturę, natomiast wolniej/mniej nam się nagrzewa kabina.

Zmiana opcji nie powoduje żadnej innej zmiany, jeżeli by były pytania np, o komponenty elektrycznej nagrzewnicy itp., wszystko dalej działa tak samo - można sobie wypróbować wchodząc w kanał 12 i na włączonej klimie wystarczy, że wpiszemy tylko wartość w kanał bez zapisywania i już można dostrzec zmianę siły nawiewu. Pozdrawiam