Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
s-line wew. + zawias bv

wydawało mi sie że cuber kupił auto z jasna podsufitką i zmieniał na s-line:eusathink:,przynajmniej tak ja z sobieszewa zapamiętałem:co:

hmm..

Musze wlepe sprawdzić w takim razie.

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 825,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
s-line wew. + zawias bv

Młody- 4 łańcuchy. Audi na początku mówiło, że lifetime. Później stwierdziło, że lifetime to 250kkm. Często bywa tak, że w granicach 200kkm trzeba się szykować na zmianę.

Mnie cała impreza (rozrząd (spotkanie zaworu z tlokiem), klapki, dwumas, sprzęgło, dpf) kosztowała trochę ponad 15k.

twoja przygoda z rozrządem była spowodowana wadą fabryczną hydraulicznego napinacza łańcucha rozrządu jaki występuje w BKN

czasami padnięcie tego napinacza jest przyspieszone stosowaniem nieodpowiedniego oleju

a poza tym w układzie rozrządu typu ASB się nie grzebie i a wytrzymałość łańcucha to bodajże 800 tyś km :wink:

Opublikowano
s-line wew. + zawias bv

wydawało mi sie że cuber kupił auto z jasna podsufitką i zmieniał na s-line:eusathink:,przynajmniej tak ja z sobieszewa zapamiętałem:co:

hmm..

no sprawdz,bo sam jestem ciekawy.

ja ma własnie pakiet sport,fotele pełna skóra bez napisu s-line i kiera s-line cała pikowana,tak u mnie to wygląda,identycznie jak u Ciebie,nie licząc własnie podsufitki:

1002306jy7.jpg

Opublikowano

Janusz- napinacz, który wysiadł był wymieniony przez Cubra w ASO na nowy bodajże w 2009 czy 2010.

Obstawiam bardziej zespół czynników- lejący wtrysk, nie trzymające ciśnienia hydropopychacze, wadliwy (?) napinacz lub jego montaż (?).

Tomeks- a jak z listwami na prograch i na drzwiach? było oznaczenie S-line w przypadku pakietu sport?

Sprawdzę dopiero jutro bo do 7 rano w robocie.

Opublikowano

no to Łukasz na prawdę pech :kwasny:

Opublikowano

Spoko,

Auto już praktycznie wyprowadzone na prostą :decayed: zostało przegub i łożysko (jutro), nowy laser do RNS-E (dzisiaj przyszedł) i chyba łożysko amortyzatora. Pomijam to nie palące się podświetlenie (czekam aż zrobi się cieplej- żeby nie połamać plastików).

Później będę kombinował z dodatkowym zasilaniem CB, Rejestratora, ładowarki telefonu.

Opublikowano

Spoko,

Auto już praktycznie wyprowadzone na prostą :decayed: zostało przegub i łożysko (jutro), nowy laser do RNS-E (dzisiaj przyszedł) i chyba łożysko amortyzatora. Pomijam to nie palące się podświetlenie (czekam aż zrobi się cieplej- żeby nie połamać plastików).

Później będę kombinował z dodatkowym zasilaniem CB, Rejestratora, ładowarki telefonu.

w takim razie życzę bezawaryjności i radości z jazdy :good:

Opublikowano

Spoko,

Ile dałeś za laser? :wink4: Jak możesz to daj znać na PW jakieś info (gdzie?, za ile?) :wink4::hi:
Opublikowano

Spoko,

Ile dałeś za laser? :wink4: Jak możesz to daj znać na PW jakieś info (gdzie?, za ile?) :wink4::hi:

Wrzucam info tutaj dla potomnych. Koszt lasera to 399PLN nowy. Sprzedawca przysłał też mailem instrukcję wymiany w jęz. angielskim(razem ze zdjęciami).

Nawigacja AUDI Navigation RNS-E GPS DVD Nowy LASER (3101547548) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Tutaj wszystkie aukcje:

Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Nie lepiej cały napęd zmienić ? Bo były już u nas o tym wzmianki i lepiej dołożyć 2 stówki i wysyłasz na jeden dzień do serwisu i masz wymianę razem z całym napędem - dlatego, że napęd się też z czasem zaciera i nie chodzi tak szybko i sprawnie jak powinien co się wiąże z szybkim wyświetlaniem i łapaniem navi...

Opublikowano

Problem w tym, że teraz ciężko znaleźć cały napęd. NaviService już od dawna nie ma. Też bym wolał taką opcję bo jest o wiele prostsza.

Opublikowano
s-line wew. + zawias bv

hmm..

no sprawdz,bo sam jestem ciekawy.

ja ma własnie pakiet sport,fotele pełna skóra bez napisu s-line i kiera s-line cała pikowana,tak u mnie to wygląda,identycznie jak u Ciebie,nie licząc własnie podsufitki:

http://img519.imageshack.us/img519/7504/1002306jy7.jpg

uwielbiam to drzewko!!!!! :slina:

---------- Post dopisany at 17:59 ---------- Poprzedni post napisany at 17:56 ----------

Klapki jak już wspominano- AZ Serwis- rozwiązane dużo lepiej niż ori.
Gdzie moge sie wiecej o tych klapkach dowiedziec?

Kumplowi nawalily i pytal sie mnie czy moge cos z tym zrobic.....

Opublikowano

AZ-Serwis Pruszcz Gdański mają swoja stronę zadzwonisz wszystkiego się dowiesz :wink:

Opublikowano

Tu: AZ Auto Serwis - Ul. Trakt Św. Wojciecha 167 D | 80-017 Gdańsk | Email: [email protected]

Generalnie jest sporo zmian. Plastikowe elementy zamienione na metalowe, dodatkowa regulacja itd. Nic się nie wyrabia. U mnie teraz tylko silniczek wymiękł- chyba zębatka się wyrobiła...

Opublikowano

[h=2]17426/P1018/004120 - Intake Manifold Runner (Bank 2): Lower Limit not reached[/h]

to ten blad-wiec typuje na te klapki.

Problem w tym ze on w niemchech mieszka i nie wiem czy do polski dojedzie. Metalowe klapki to juz brzmi lepiej. Ale cos mi sie obilo o uszy o wyrzuceniu tych klapek- jest to mozliwe? Cos mi sie nie chce wierzyc....

Opublikowano

w Audi raczej się nie da. W bmw tak.

Tu masz temat: http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/b7-asb-all-3-0-tdi-2-7-tdi-blad-intake-manifold-flap-motor-przyczyn-rozw-83244/

W tą chwilę temat już ogarnięty.

Tomeks:

Z mojej wlepy:

3L3 = Siedzenia normalne przod (WTF?)

Q1D = Fot. sport.

E4J = Akcja specj. audi tt coupe 's line'; wyposażenie składa się z: 8n-2-000001>> pr-cl4,fq1,g97 h3l,g98,ua5 n1u,n3q,plt 8jg,8q2,8x1 6q6

CL4 = Obręcz koła ze stopów lekkich 8jx18

FQ1 = Obręcze i opony quattro gmbh

G97 = Wytłumienie podwozia z przodu

H3L = Opony opasane 225/40zr18 88y

G98 = Zawieszenie i amortyzatory podwozie-

UA5 = Fahrwerksdaempfung hinten

N1U = Tapicerka oparcia i siedzenia

N3Q = Tapicerka oparcia i siedzenia sk. feinnappa

PLT = Leatherette package

Opublikowano

klapki się wyrzuca ale w BMW w audi taka kuracja mogła by przyspieszyć koniec wtrysków :kwasny:

można zdemontować kolektory i wysłać do AZ'etów :wink:

Opublikowano

Tomeks:

Z mojej wlepy:

3L3 = Siedzenia normalne przod (WTF?)

Q1D = Fot. sport.

E4J = Akcja specj. audi tt coupe 's line'; wyposażenie składa się z: 8n-2-000001>> pr-cl4,fq1,g97 h3l,g98,ua5 n1u,n3q,plt 8jg,8q2,8x1 6q6

CL4 = Obręcz koła ze stopów lekkich 8jx18

FQ1 = Obręcze i opony quattro gmbh

G97 = Wytłumienie podwozia z przodu

H3L = Opony opasane 225/40zr18 88y

G98 = Zawieszenie i amortyzatory podwozie-

UA5 = Fahrwerksdaempfung hinten

N1U = Tapicerka oparcia i siedzenia

N3Q = Tapicerka oparcia i siedzenia sk. feinnappa

PLT = Leatherette package

te 3 pierwsze kody mam też,pozostałych nie

Opublikowano

link mi pomogl! Dzieki! :banan:

Rzeczywiscie swinstwo ze strony Audi....