Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana niektórych elementów wnętrza na inny kolor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam u siebie wnętrze w kolorze SWING. Ogólnie wszystko jest w bdb stanie ale jasne fotele trochę mnie irytują(dobrze, że mam kumpla z odkurzaczem piorącym). Zastanawiam się nad zmianą niektórych elementów na czarne tylko nie wiem czy to będzie dobrze wyglądać dlatego zapytam o opinie i może trafi się ktoś kto tak ma/miał. No i czarne np. s-line łatwiej znaleźć niż swinowate a i cena nie zabija jak w przypadku tych drugich :decayed:

A zatem całość jest SWING.

- listwy dekoracyjne (dekory) mam w carbonie czarny mat (wszystko - popiołki, ramka biegów też)

- gałka od s-line czarna z mieszkiem

Teraz zastanawiam się nad wymianą kierownicy na czarną, obudowy za kierownicą też i obszyć rączkę ręcznego na czarno a do tego fotele przód i kanapa tył czarna bez boczków drzwi. Jak myślicie da to rade czy niekoniecznie? Tylne boczki mam z roletami dlatego nie chciałbym ich zmieniać.

Opublikowano

Poszukaj po forum. Ktoś miał chyba B7 lub B6 właśnie w swingu i przerabiał powoli na czarny.

Opublikowano
  • Autor

Młody przechodził na czarny ale on całość zmieniał a mi chodzi tylko o wymienione elementy...

Opublikowano
Młody przechodził na czarny ale on całość zmieniał a mi chodzi tylko o wymienione elementy...

....tu nawet jest mowa, że cos takiego szło w oryginale - zresztą sam zobacz:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-73/b6-awx-avant-2001r-czarna-perla-247757/

- jak dla mnie to średnio takie zestawienie pasuje :kwasny: ale jak to mawiają rzecz gustu...

Opublikowano

To co byś powiedział jak ja mam twist czyli jasny beż. Po prostu trzeba uważać i pilnować aby pasażer miał czyste portki

Opublikowano
  • Autor

To jest akurat najmniejszy problem bo jak napisałem sam sobie czyszcze. Kwestia zmiany na s-line lub sport. Czarne można dostać w dobrych pieniądzach i jest z czego wybrać. A swing?? Każdy kto ma to wie jak jest. Podłokietnika szukam już jakiś czas i jest jeden ale jak przesłał mi dokładniejsze zdjęcia to podziękowałem (cały podrapany czymś). Napisałem do kolegi, którego podesłał mi alest. Zobaczę dokładne fotki jak to u niego wygląda.

Opublikowano

tylko kolor i materiał swing jest takim cholerstwem, że wystarczy uchylić szybę w desczowe dni by nakapało kilka kropel na tapicerkę po których zostają plamy, a jaka kolwiek próba zaprania tego pogarsza sprawę :kwasny: zostaje tylko pranie odkurzaczem... twist też jest taki?

:hi:

Opublikowano

Twist jest jasno kremowy więc jak kapnie kropelka deszczu zostaje ciemna plama:kwasny: Muszą być idealnie czyste aby tak nie było. Aby nie prać za każdym razem używam jakiejś ściereczki z zeptera którą piorę w szarym mydle i wilgotną ściereczką czyszczę plamy. To pomaga. Ale ogólnie to nie tapicerka dla flejtuchów:decayed:

Odnośnie kombinacji barwnych jaj mam kombinację NOB/LE a więc dywanik, boczki, fotele , środkowy tunel, kierownicę i dolną część deski rozdzielczej mam TWIST a górę deski, obudowę kierownicy mam SWING.

Zmiana tapicerki jest raczej nieopłacalna bo trzeba by wymieniać cały środek. W przypadku całej tapicerki SWING można wstawić tylko fotele ale na TWIST aby to współgrało. A te są chyba jeszcze trudniejsze do zdobycia. Też chciałem zmienić tylną kanapę na rozkładaną ale że kanapa w tym kolorze jest raczej nie do zdobycia więc odpuściłem

Opublikowano
  • Autor
tylko kolor i materiał swing jest takim cholerstwem, że wystarczy uchylić szybę w desczowe dni by nakapało kilka kropel na tapicerkę po których zostają plamy, a jaka kolwiek próba zaprania tego pogarsza sprawę :kwasny: zostaje tylko pranie odkurzaczem... twist też jest taki?

:hi:

Dokładnie tak jest ale kto nie ma ten nie wiem. Dlatego chciałbym zrobić taką małą zamianę... Czekam cały czas na odp. kolegi który ma tak zrobione wnętrze a jeśli wychodzilo tak ori to jeszcze lepiej :wink:

Opublikowano

Jak dla mnie dobry masz pomysł:wink: działaj i zmieniaj:decayed:

Jasna kiera jest niefajna:sick3: