Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Czy Lemforder produkuje poduszki pod silnik, o co chodzi ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam takie pytanko w sprawie poduszek pod silnikiem.

Muszę wymienić lewą i wybór padł na Lemfordera z Inter Carsu --> Sklep Inter Cars - 2mln części do samochodów | Sklep Online symbol LMI17701

Jak zawsze musi być ale i przeglądając forum jest od groma opinii że Lemforder nie produkuje poduszek pod silnik. O co tutaj chodzi ??

Chcę mieć pewność że w pudełku Lemfordera nie przyjdzie jakieś gówno, zalane gumą zamiast hydropodstawy.

Jest jeszcze awaryjne wyjście - wizyta w serwisie, której niestety mój portfel nie polubi.

Jeżeli ktoś może poratować swoją sprawdzoną informacją to będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Szukaj miękkich poduszek bo te twarde dają efekt trzęsącej się kierownicy. Polecam odrazu wymiane łącznika od rury wydechowej

Opublikowano

Już wymienione, łącznie z plecionką. W upalne dni było naprawdę nieciekawie.

Opublikowano

Ja w sobotę poświeciłem trochę czasu i wymieniłem poduchę silnika oraz obie skrzyni.Poducha silnika była AVON,zaś skrzyni obie chyba Lemo.

Myślałem ze będzie łatwiej ale bez podnośnika hydraulicznego ciężko jest podnieś auto na odpowiednią wysokość:wink:

Zauważyłem że przy podnoszeniu silnika,miernik oleju sie ułamał i teraz lata luźno:facepalm:na całe szczęście to mały wydatek.

Teraz auto mniej telepie po zgaszeniu,ciszej silnik pracuje.

Zauważyłem ze pod drugą poduszką nie ma osłony także druga też jest do wymiany,przy okazji wymienię ten magiczny grzybek:decayed:

Dziś znalazłem chwilke i zmieniłem takze lewą poduchę oraz ten grzybek.

Zrobiłem tak jak radzili na forum passata:dziura:tzn nie dokręciłem poduch od razu tylko odpaliłem samochód żeby się ładnie ułożyły:decayed:

Przy okazji wymieniłem ten grzybek czytaj odbojnik.

Tommy ustawiałeś ten grzybek jakoś czy jak????