marekg Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 Czy miał ktoś już problem ze wskazaniami temperatury zewnętrznej na FIS po myciu auta myjką ciśnieniową? U mnie od jakiegoś czasu po myciu zanim nie wyschnie wszystko dobrze FIS pokazuje zdecydowanie za niską temperaturę. Po czasie wszystko wraca do normy. Myślicie, że to kwestia zamoczenia czujnika tudzież wtyczki czy szukać jeszcze gdzie indziej?
TomekTdi Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 Nie brać do głowy, we wszystkich autach jakimi jeździłem działo się podobnie.
danielom Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 Czujnik przed chlodnica ma uszkodzona oslone, wymienic lub oslonic jesli jeszcze nie zgnil od wody
marekg Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Opublikowano 18 Listopada 2012 jak ma wyglądać ta osłona? bo wyciągnąłem dziś czujnik i nie ma na nim żadnego widocznego śladu uszkodzenia. Wiem tylko tyle, że problem na pewno jest gdzieś przy czujniku bo po zasłonięciu folią przed myciem nie było żadnych problemów. czyli woda gdzieś podchodzli ale gdzie? czujnik wygląda jak jedna plastikowa całość do której podłącza się wtyczkę...
Rekomendowane odpowiedzi