Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 Black dB Devil :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
To pomyśl jeszcze nad bezpiecznikiem miedzy aku a wzmacniaczem.

Chodzi Ci tu o głowny akumulator czy ten mały w bagażniku?

Opublikowano

Obstawiam że pod maską masz bezpiecznik :) Ten mały z bagażnika->wzmacniacza

Opublikowano
  • Autor
Obstawiam że pod maską masz bezpiecznik :) Ten mały z bagażnika->wzmacniacza

Zgadza sie pod maską mam z głownego akumulatora, a możesz mi powiedzieć gdzie ja mam tam zamocować w bagażniku i w jakim celu na odcinkach kabli 45cm ? :D

Opublikowano

Jest tyle opraw bezpiecznikowych że napewno idzie cos sensownego dobrac. Dla bezpieczeństwa. Wiem że takie rozwiązanie jest mniej stratne niż jeszcze montowanie bezpiecznika .Przykładowy montaz

FIL334.JPG

Opublikowano
  • Autor
Jest tyle opraw bezpiecznikowych że napewno idzie cos sensownego dobrac. Dla bezpieczeństwa. Wiem że takie rozwiązanie jest mniej stratne niż jeszcze montowanie bezpiecznika .Przykładowy montaz

https://lh4.googleusercontent.com/-WqJAU5g409w/ScpXEsXfy2I/AAAAAAAAACA/Vuwpr5OtUqw/s1024/FIL334.JPG

Wydaje mi się że na tak krótkim odcinku nie ma to sensu gdyż jak coś by się stało to i tak zasilania one nie rozłącza bo cześć kabli będzie szła i tak do karoserii... Na zdjęciu przedstawione jest podłączenie bezpieczników z akumulatora co jest pod maską i zasilanie pewnie idzie w głąb auta, zapewne do bagaznika, tak też mam zrobione.

Opublikowano

Tak zgadza sie kable ida przez całe. Fotografia miała pokazac sposób montażu aku i bezpieczników (ad Twojego steropianu) :) Powodzenia w realizacji planów na przyszły sezon.

Opublikowano
  • Autor
Tak zgadza sie kable ida przez całe. Fotografia miała pokazac sposób montażu aku i bezpieczników (ad Twojego steropianu) :) Powodzenia w realizacji planów na przyszły sezon.

Z mocowaniem to ja sobie doskonale zdaje sprawe :) Nie dziękuje :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

fajny projekcik, ciekaw jestem jak to gra:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

MOzesz powiedzieć jakie zastosowałeś przewody i jakiej długości.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
MOzesz powiedzieć jakie zastosowałeś przewody i jakiej długości.

Wiec tak do wzmacniacza który napedze suba porzedł kabel spawalniczy o przokroju 95mm2 dlugość+/- 4 m + 1m który poszedł na mase. Do wzmacniacza od przedniego systemu poszedł kabel o przekoruj 20mm2.

Opublikowano

Marek jaki kabel masz pod tego graja ? Mam tez Alpine ale model 9886R i chciaem zobaczyc jak gra :decayed:

ori radio to zwykly concert :wink:

Opublikowano
  • Autor
Marek jaki kabel masz pod tego graja ? Mam tez Alpine ale model 9886R i chciaem zobaczyc jak gra :decayed:

ori radio to zwykly concert :wink:

Pod alpine pasują p&p kostki od ori radia wiec bez problemu mozesz podłączyć :)

Opublikowano

Pokaż jakiś filmik jak to gra :wink:

Opublikowano
  • Autor

Generalnie mam tylko taki słaby filmik co kiedyś nagrałem, szału nie ma ale zawsze coś :kox:

Obecnie sprzedałem oriona i szukam nowego wzmacniacza na ten sezon wiec jest przestuj :tongue4:

Opublikowano

Napisz proszę jak zmierzyłeś 145dB? Czy kanapa leżała, czy też może oparcia były w normalnej pozycji do jazdy? I co zrobiłeś z ori głośnikiem w półce?

---------- Post dopisany at 12:23 ---------- Poprzedni post napisany at 11:37 ----------

Napisz proszę jak zmierzyłeś 145dB? Czy kanapa leżała, czy też może oparcia były w normalnej pozycji do jazdy? I co zrobiłeś z ori głośnikiem w półce?

Opublikowano
  • Autor
Napisz proszę jak zmierzyłeś 145dB? Czy kanapa leżała, czy też może oparcia były w normalnej pozycji do jazdy? I co zrobiłeś z ori głośnikiem w półce?QUOTE]

A więc tak dokładny wynik 144,4 dB ugrałem na zawodach w Skaryszewie na AMS 2012 i tym samym zająłe 2x 1 miejsce :D Przy pomiarach siedzenia oczywiście były złozone oraz zrobione kilka małych ustawień środka do ktorych doszło dzięki godzinami pomiarów i kombinacji :) Seryjny subwoofer jest ciągle w półce, obecnie gra nawet bo sprzet jest wymontowany :decayed:

Opublikowano

Wtedy ori sub też był w półce? Pytam bo nie wiem czy go nie wywalić :) Mam skrzynkę z 2 x JL Audio WX 12, które mnie bardzo pozytywnie zaskoczyły :)

Opublikowano
  • Autor
Wtedy ori sub też był w półce? Pytam bo nie wiem czy go nie wywalić :) Mam skrzynkę z 2 x JL Audio WX 12, które mnie bardzo pozytywnie zaskoczyły :)

Tak nie ruszałem go, po co mi dziura w półce :D na czas pomiaru tylko odłaczony żeby sygnał sie nie zakłucał :naughty:

Opublikowano

Ponoć lepiej go wyjąć, bo robi się swego rodzaju bass reflex. I tak masz maskownicę i nie widać czy jest, czy go nie ma ;)

Opublikowano
  • Autor

Wiesz u mnie na pomiar skrzynia i tak szła bezpośrodnio praktycznie do środka wiec BR był zbędny :D

Wczoraj poczyniłem pewien krok co do tego sezonu a mianowicie został zamówiony nowy wzmacniacz :D niby moc mniejsza bo 2250W przy 1ohm ale nówka :kox: teraz tylko musze czekać bo jak chce sie oszczędzić troche $$$ i puścić go statkiem to czas realizacji do 10tygodni :kwasny: mam nadzieje ze w 6 dojdzie bo do Bełchatowa chciałbym załapać sie na zawody już :decayed: