Sieni Opublikowano 28 Października 2012 Opublikowano 28 Października 2012 Witam, miałem lampy angielskie więc wymieniłem soczewki na te z prawidłową przesłoną. Moje pytanie jest takie jak prawidłowo dokręcić te 3 śróbki trzymające soczewkę. Do wyczówalnego oporu? Po zmianie soczewek, światła świecą bardzo wysoko. Proszę o rady. Pozdrawiam
wrclaguna Opublikowano 28 Października 2012 Opublikowano 28 Października 2012 A jakie miałeś lampy zwykłe H7 czy xenon ?
wrclaguna Opublikowano 28 Października 2012 Opublikowano 28 Października 2012 H7 Wystarczyło tylko małą wajhe dac do gory koło soczewki tak sie zmienia z Angola na EU
Stichy Opublikowano 28 Października 2012 Opublikowano 28 Października 2012 Nie kazda lampa ma ta wajche - jak nie masz wajchy to przekrecasz blaszke o 180 stopni Najlepiej jak bys wczesniej sobie pomierzym odleglosci i gumki by byly w tym samym miejscu
Sieni Opublikowano 28 Października 2012 Autor Opublikowano 28 Października 2012 No właśnie, nie miałem tej wajchy ;/ Cały problem w tym właśnie, że nie pomierzyłem odległości tych nakrętek przed rozkręceniem soczewki. Nie wspomnę już ile się mordowałem z jej wyjęciem.. Zdaje mi się, że teraz nie siedzi równo. Z jednej strony przylega do lampy z drugiej odstaje.. Wysokość promienia ustawiłem ręcznie tą plastikową nakrętką, ale mam mieszane odczucia czy wszystko jest zrobione prawidłowo..
Rekomendowane odpowiedzi