Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] 3,0tdi mocniejszy przy ujeciu gazu - HAMOWNIA MOWI ZE JEST OK.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

3,0tdi BKN (204km) daje mi naprawde duzo zadowolenia z jazdy, jednakze po przekroczeniu 3000obr/min i przy ujeciu gazu mam wrazenie ze jest mocniejszy niz przy wczisnietym gazie - po prostu ujmujac gaz z pelnego, mam wrazenie ze mu lzej.

Czy to normalne? A jesli nie, to co moze byc przyczyna takiego objawu?

Opublikowano

Coś masz z paliwem zacznij od filtra paliwa, regulatora ciśnienia paliwa,ew.pompa,i dolot powietrza.

Koniecznie podepnij Vag, bez niego można się domyślać co boli Twój silnik.

Opublikowano
  • Autor

Kto w Lodzi moze to zdiagnozowac?

Opublikowano

Wybierz sie na spota w Łodzi (o ile sa tam jeszcze organizowane), moze ktos ma Vag'a to Ci pomoze.

Opublikowano

Hmmm.... :confused4: w moim AHU 1,9 jest dokladnie to samo. Idzie lepiej jak nie wciska sie gazu w podłogę, tzn różnica nie jest mocno wyczuwalna ale da się zauważyć. Wrzucalem logi na forum i nikt nie mowil ze cos jest nie tak . Moze TDI tak maja ??

Wczoraj jechałem 180 km/h i nic nie wskazywało, że brakuje paliwa....więc to chyba nie będzie filtr.

Ale to moje odczucia i niech ktoś mądrzejszy wypowie się w tej materii.

Opublikowano

Miałem kiedyś VR6 na gazie i tak robił jak filtr powietrza był do wymiany,jak dostał nowy to mu przeszło.Ale to nie tdi jeszcze w żadnym czegoś takiego nie miałem.W dieslu deptasz jedziesz nie deptasz jedziesz wolniej :)

Opublikowano

Wybierz sie na spota w Łodzi (o ile sa tam jeszcze organizowane), moze ktos ma Vag'a to Ci pomoze.

Tylko, ze takim za 100zl to nikt mu nie pomoze.

Opublikowano

nie jest to kolego normalne, u mnie miałem podobne wrazenie jak auta wchodzily w stan awaryjny, w audi i astrze (oba diesel), jak gaz do spodu i pozniej lekko popuszczany to jakby lepiej szedl, tylko to inna sytuacja ale wiem o co ci chodzi, napewno nie jest to ok :D

Opublikowano

To może ktoś zna rozwiązanie zagadki ?? Proszę o wszelkie sugestie. Może pomocne jest, że 1,9 i 3.0 mają podobne objawy.

Kolego JACUE może ruszymy temat wspólnie ?? U mnie filtr paliwa dawno nie był wymieniany, więc może od tego zacząć ??

Filterek powietrza mam nowy więc u mnie to odpada, wg VAG-a dolot jest drożny.

Opublikowano
  • Autor

Probuje rozwiklac ta zagadke, ale na razie mi sie to nie udalo.

W piatek zrobie jeszcze raz testy to moze cos wyjdzie.[br]Dopisany: 11 Czerwiec 2008, 16:06 _________________________________________________Szukalem i sprawdzalem, az w koncu na hamownie pojechalem i wreszcie sie uspokoilem i przestalem szukac.

Na hamowni wyszlo ze parametry sa katalogowe a nawet lepsze bo moc to 214,9km przy4205 obr./min (natomiast deklarowane 204 utrzymuje sie w zakresie 3100-4200obr/min. Maksymalny moment to 463,4 Nm przy 2270obr/min (natomiast deklarowane 450 Nm utrzymuje sie w zakresie 1800-3200 obr/min). Cisnienie jakie daje turbina to 2,3bar w zakresie 2100-4200obr/min.

Zobaczywszy takie prawdziwe jego parametry i uslyszawszy bardzo dobre opinie osoby przeprowadzajacej pomiar odnosnie jego wyniku, calkowicie sie uspokoilem i przestalem szukac dziury w calym.

PS. Jezdze na zwyklym ON z Orlenu.

Opublikowano

no i slusznie, nie ma co szukac dziury w calym :)

Opublikowano

Probuje rozwiklac ta zagadke, ale na razie mi sie to nie udalo.

W piatek zrobie jeszcze raz testy to moze cos wyjdzie.[br]Dopisany: 11 Czerwiec 2008, 16:06 _________________________________________________Szukalem i sprawdzalem, az w koncu na hamownie pojechalem i wreszcie sie uspokoilem i przestalem szukac.

Na hamowni wyszlo ze parametry sa katalogowe a nawet lepsze bo moc to 214,9km przy4205 obr./min (natomiast deklarowane 204 utrzymuje sie w zakresie 3100-4200obr/min. Maksymalny moment to 463,4 Nm przy 2270obr/min (natomiast deklarowane 450 Nm utrzymuje sie w zakresie 1800-3200 obr/min). Cisnienie jakie daje turbina to 2,3bar w zakresie 2100-4200obr/min.

Zobaczywszy takie prawdziwe jego parametry i uslyszawszy bardzo dobre opinie osoby przeprowadzajacej pomiar odnosnie jego wyniku, calkowicie sie uspokoilem i przestalem szukac dziury w calym.

PS. Jezdze na zwyklym ON z Orlenu.

Stefanowski ?

Opublikowano
  • Autor

Tak, Stefanowski.