fireman82 Opublikowano 3 Listopada 2012 Opublikowano 3 Listopada 2012 Witam Udrażniałem dzisiaj te dwa odpływy pod akumulatorem i po zbiorniczkiem płynu hamulcowego, i jak gmerałem tam łapskami to ruszałem przewód który idzie centralnie na środku, nie wiem od czego i jak go ruszałem to syczało, było to zaraz po skończonej jeździe, co to może być?
wesz82 Opublikowano 3 Listopada 2012 Opublikowano 3 Listopada 2012 Który przewód od nagrzewnicy??? Może jest zsunięty i syczy dziurką od odpowietrzania,może jest przetarty,sprawdź wzrokowo,i sprawdź czy przewody od nagrzewnicy są dobrze dokręcone.
OLIVER Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Który przewód od nagrzewnicy???Może jest zsunięty i syczy dziurką od odpowietrzania,może jest przetarty,sprawdź wzrokowo,i sprawdź czy przewody od nagrzewnicy są dobrze dokręcone. Cyba raczej chodzi o rureczkę pod ciśnienia która idzie od Vacum do serwa zlokalizuj to i po dociskaj by nie syczało bo syczeć nie powinno....
assist Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 co prawda ATJ, ale podobna sprawa, przy wymianie EGR'a, ściągałem dekiel zaworów - tez pchnąłem ten przewód, syczało przy odginaniu, deko dopchnąłem i jest ok.To przewód podciśnienia z pompy tandemowej. pzdr. assist
fireman82 Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Opublikowano 5 Listopada 2012 co prawda ATJ, ale podobna sprawa, przy wymianie EGR'a,ściągałem dekiel zaworów - tez pchnąłem ten przewód, syczało przy odginaniu, deko dopchnąłem i jest ok.To przewód podciśnienia z pompy tandemowej. pzdr. assist Dzięki kolego. ---------- Post dopisany at 16:18 ---------- Poprzedni post napisany at 11:06 ---------- Dokładnie właśnie ten element gdy poruszam przewodami syczy, jak nie ruszam to nic. To nic poważnego? mam to zbagatelizować? <br /><br />
OLIVER Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 co prawda ATJ, ale podobna sprawa, przy wymianie EGR'a,ściągałem dekiel zaworów - tez pchnąłem ten przewód, syczało przy odginaniu, deko dopchnąłem i jest ok.To przewód podciśnienia z pompy tandemowej. pzdr. assist Dzięki kolego. ---------- Post dopisany at 16:18 ---------- Poprzedni post napisany at 11:06 ---------- Dokładnie właśnie ten element gdy poruszam przewodami syczy, jak nie ruszam to nic. To nic poważnego? mam to zbagatelizować? http://s13.postimage.org/g3ss9oaqr/jpg2.jpg <br /><br /> To normalna rzecz przecież ta rureczka siedzi w kołnierzu gumowym i jak nią poruszasz na boki to traci szczelność wszystko masz ok...
fireman82 Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Opublikowano 5 Listopada 2012 To normalna rzecz przecież ta rureczka siedzi w kołnierzu gumowym i jak nią poruszasz na boki to traci szczelność wszystko masz ok... No to spoko, dzięki za poradę.
Rekomendowane odpowiedzi