Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Auto gaśnie w trakcie jazdy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje pomocy problem polega na tym ze auto gasnie w trakcie jazdy wczesniej nie mialem zadnych problemow auto palilo jak zloto nic sie nie dzialo a teraz ciezko pali z rana wlasnie, komputer nie pokazuje bledow, parametry dobrze ustawione, co moze byc przyczyna?? czy moze byc tak ze zapowietrza sie poprzez filtr paliwa??nie mam pojecia co moze byc przyczyna.. prosze o pomoc

Proszę zapoznać się z regulaminem i nauczyć się pisać temat, bo temat w Twoim stylu "Mam problem z autem" o niczym nas nie informuje, a problem to tu prawie "każdy" ma. - temat poprawiony/chudineze

Opublikowano

jesli gasnie w czasie jazdy to nie bedzie to broblem w cofaniu sie paliwa.

kiedys w AFNie miałem taki problem - winny był przekaźnik swiec żarowych i kontaktu ze sterownikiem znajduje sie w komorze ECU na podszybiu. nie pamietam dokładnego oznaczenia jego... kupiłem ori w ASO wymieniłem i z bani.

Opublikowano

Nie zgodze sie.Mialem niejednokrotnie przypadek ze cieklo z krocca w deklu nastawnika(tam gdzie dwie podkladki miedziane).Jechał sobie nagle szarpał gasł trzeba było krecic 15sekund odpalal.I za 5km znow gasł.

Opublikowano
  • Autor

ale mi nic nie szarpie poprostu gasnie i jest problem z odpaleniem potem... jak postoi z kilka minut to odpali ale z problemem...

Opublikowano

Też stawiam na filtr paliwa. Objawy na to wskazują... W benzynie też miałem takie cyrki. Żona w accordzie tdi tez miała ten sam objaw, nowy filtr załatwi sprawe

Tapniete z evo3d

Opublikowano

Ja popieram SotoM jeżeli auto gaśnie bez słabnięcia, dławienia itp. to będzie to wina elektryki, sprawdź przekaźnik od pompy i od świec żarowych, popraw jeszcze masę zaworu STOP przy pompie.

Opublikowano

sprawdź auto alarm z immo

• 5 lat później...
Opublikowano

Witam. Chciałbym odświeżyć temat. 

Otóż mam podobny problem. Po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów auto nagle gaśnie. Kilka razy muszę pokręcić i z trudem odpali i znowu kilkadziesiąt kilometrów i jest podobnie. Zdarzy się, że odpali, na luzie dam gazu i zaraz gaśnie...

Czy ktoś pomoże lub miał ten sam problem? Mam nadzieję, że to nie pompa lub pompowtryski ;/ 

Dodam, że po zakupie we wrześniu filtr był zmieniany