Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Różnica w czujnikach ABS A4 B5 (95r) 1.8 Quattro vs FWD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety mój czujnik (prawy tył) nie da rady zdemontować normalnie bo starość/rdza dały o sobie znać. Rozwaliłem plastikową osłonkę ale dalej został metalowy bolec który wchodzi w.... piaste? Nie wiem jak to się fachowo nazywa. Postanowiłem że oddam to mechanikowi bo nie mam sił się z tym mordować a przy okazji zrobi mi inne rzeczy.. teraz pytanie, czy do wersji Quattro są inne czujniki niż do normalnych czy jeden grzyb? Część wolę samemu kupić i dać mu tylko do wymiany.

Oznaczenie elementu 4D0 907 379 K

Komponent i/lub wersja ABS/EDS BOSCH 5 7680

Kodowanie: 0265109031

Kod serwisu: BB 37680

Znaleziono 1 błąd:

00287 - Układ ABS; czujnik prędkości koła; tylny prawy (G44)

30-00 Przerwa / zwarcie z plusem

30-00 Przerwa / zwarcie z plusem

Najczęściej na Alledrogo można spotkać oznaczenia 8D0 927 807C, podejdzie to do mojego?

Opublikowano

czytalem kiedy ze pasuje od zwykelj oski tyl lecz cos chyba kabelek byl do lutowania (inne dlugosci) no i nalezalo dystans ten co sie przykreca przelozyc , jezeli mowie zle poprawcie

Opublikowano

przód jest taki sam natomiast tył inny niech mnie ktoś poprawi jak się mylę ale raczej nie może to co kolega wyżej napisał coś w tym jest ale nie jestem pewnien

Opublikowano

lutowanie czy tego typu sprawy to żaden problem, gorzej jak zakupie, polutuje, zamontuje czy tam mechanik to zrobi i dalej będzie kicha.... :/

---------- Post dopisany 13-11-2012 at 19:34 ---------- Poprzedni post napisany 04-11-2012 at 21:27 ----------

Skoro nikt nie wie tego to napiszę dla potomnych, jest różnica i nie można zamontować sobie czujnika od zwykłej A4 do wersji Quattro.