benny859 Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 Witam czy miał ktoś problem z parującymi przednimi lampami w ALL B6. Dziś rozbierałem lampy ori i myślałem że problem tkwi w przytkanych odpowietrznikach jednak po umyciu i osuszeniu lampy przedniej prawej bo tylko w niej ta usterka występuje,założyłem zaświeciłem światła mijania i po wyłączeniu znów usterka wróciła.Dodam że nigdy wcześniej tej usterki nie było a lampy są ori,usterka występuje od 5 dni.Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuje.Pozdro
lukwas1992 Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 znajdż sobie w sklepie silikon specjalny do uszczelnienia lamp (nie dawno kupywałem do opla znajomego) i weź objedź tym silikonem do okoła lampę może tam coś jest nie chalo
Gwerty Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 znajdż sobie w sklepie silikon specjalny do uszczelnienia lamp (nie dawno kupywałem do opla znajomego) i weź objedź tym silikonem do okoła lampę może tam coś jest nie chalo nie rub tego. na 95% parowanie lampy nie jest zwiazane z neiszczelnoscią na klejeniu. chyba ze jest gdzies peknieta lampa. najpierw napisz jakie to lampy. bo jak bix to na 99,9% parują przez nieszczelne układy regulacji. w zwykłych lampach ten problem tez wystepuje ale zadziej.
benny859 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2012 Witam na 100% nie bede sylikonem nic uszczelniał.Lampy bez xenonów i nigdy wczesniej nie było problemów z parowaniem.
audiKSP Opublikowano 21 Grudnia 2012 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Ja mam bixy i też mi parują. Czyli mogę domniemywać że chodzi o układy regulacji? To się jakoś wymienia? Co zrobić żeby nie parowały?
Pawlo 2004 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Opublikowano 21 Grudnia 2012 U mnie ten sam problem... w prawej lampie to az nieraz są krople wody po umyciu paruje cała i wyglada to dupnie
malik Opublikowano 22 Grudnia 2012 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Poszukajcie dokładnie na forum. Było o tym setki razy. Ktoś wklejał nawet tutoriale krok po kroku co rozkręcić i wymienić. Pamiętam, że chodziło o wyczyszczenie i wymianę oringa (uszczelki) w układzie regulacji pionowej.
Rekomendowane odpowiedzi