Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czerwone zegary - wymiana na białe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktos probował zmienic kolor podśiwetlenia zegarów z czerownego na jakies bardziej subtelny, np stalowy niebieski jak w A6?

Opublikowano

MAx, ja nie probowalem ale jakies 30 minut temu czytalem o przerobce czerwonego na bialy. Tak jak to jest w nowszych Audziorkach.

Przerobka polegala na usuniecie zaroweczek i zdrapaniu czerwonej farby w miejscach gdzie przebija swiatlo i zamontowaniu kilku diud z tel.

Sadze, ze kolory sa rozne wiec mozna sobie dobrac.

Opublikowano

A w ktorej A6 jest niebieski w C5 ??

Opublikowano
A w ktorej A6 jest niebieski w C5 ??

pewnie chodziło o bialy .... ;-)

Opublikowano

Niebieski widziałem na desce w VW Passacie. Według mnie moja deska wygląda ładnie w tej ognistej czerwieni ;) W ogóle podoba mi się czerwony kolor w Audi.

Opublikowano

bialy bylby ok, nie meczy wzroku jak niebieski. ja i tak pozostalbym przy czerwonym, bo przeciez reszta podswietlenia jest czerwona.

Opublikowano

we wszystkich autach z ktorymi mialem do czynienia do tej pory to zewnetrzna czesc zegarow (skladajaca sie z 3 warstw czarna, polprzezroczysta,czarna) odpowiadala za kolor podswietlenia. w zadnym wypadku nie byly to zarowki.

...chyba ze sie myle i w audi jest inaczej

ale wystarczy wlasnie wymienic ta warstwe (dostep na allegro pelny, w roznych kolorach podswietlenia jak i tla zegarow) skomplikowane to nie jest...

co do kolorow, to

bialy - jest idealny,

czerwony - przy trasach xxx km meczy oczy,

niebieski - po dluzszym czasie da sie przyzwyczaic ale za bardzo przyciaga wzrok

Opublikowano

pet3r, ma rację climatronik i kokpit maja na czerwono podświetlanie (oczywiście do 99r) bo jak juz zegary na biało to już cale podświetlenie : regulacja nawiewu itd na biało wtedy całośc by pasowała ale ile to roboty ?!. Ale są gusta i guściki hehe

Opublikowano

bushi, pet3r, a zapomnieliscie jak jest w nowych :?:

Opublikowano
bo jak juz zegary na biało to już cale podświetlenie : regulacja nawiewu itd na biało wtedy całośc by pasowała

no niestet pomylka...cala reszta jest na czerwono...nawiewy klimatronic itd :twisted:

Opublikowano

Tutaj macie foto po przerobce: http://img220.imageshack.us/img220/5081/dscn9732qw9.jpg tylko, ze fotka nie odzwierciedla rzeczywistosci bo na zywca wyglada podobno o wiele lepiej.

Opublikowano

kiepski aparat...ale podswietlenie chyba trochu za mocne i zbyt punktowe (chyba nierowno oswietlone), ten zielony zegar razi...pozatym niezle

Opublikowano

a tak wygladaja w oryginale (A4 B5 po drugim lifcie)

sa sliczne :twisted:

zegarywq6.th.jpg

Opublikowano
  • Autor

na rynku sa takie diody- dostepne nie koniecznie na allegro (drogie) ale w kazdym sklepie z art ekektronicznymi i tam mozna dosatac takie duze diody ok 10mm srednicy idealnie zastepuja te szklane bagnetowe zaroweczki od podswietlenia, ni egrzeja sie wiec sa idealne.Wystepuja w różnych kolorach.

W motorze zastapiłem zaroweczki zwykle i jest super.

Nie wiem jak to w Audi jest rozwiazane czy jest ta folia jak piszecei czy zarowy w toyocei kiedys mialem te zaroweczki w takich zielonych koszulkach.

Mi te czerowne jakos nei lezy przyciski ok, chcial bym zmienic tylko same zegary.

W A6 cos zaraz po 2000r chyba C6 jest taki niebiski ale nie taki ostry jak w VW tylko taki, zimny stalowy, xsenonowy czy jak kto che wyglada boska jak dla meni w porownaiu z ta czerwienia no ale de gustibus non disputandum est :wink:

Opublikowano

Murzyn, wlasnie wczesniej gostek zrobil w miejscach starych zarowek i wyszlo punktowo, a to jest do okola zrobione. Co do zegarka to ma poprawaic.

Mi tez sie biale podoba. :mrgreen:

Opublikowano
Mi tez sie biale podoba. :mrgreen:

podswietlenie znaczy sie :twisted:

Opublikowano

Murzyn, nie tylko. :lol:

PS.

Podobno miales isc spac. :twisted:

Juz sie uzalezniles gorzej niz od bialego. :wink:

Opublikowano
a tak wygladaja w oryginale (A4 B5 po drugim lifcie)

sa sliczne :twisted:

Obrazek

Białe jest piękne :mrgreen: Na czerwone napatrzyłem się już w starej, poczciwej 80-tce. Chociaż po przesiadce nie rzuciło mi się to w oczy.

Opublikowano

Pikuś, co zrobic...uzaleznia ;) bay ;)

Białe jest piękne
a jakby tak zrobic podswietlenie na czrno ;) sorki za OT
Opublikowano
Pikuś, co zrobic...uzaleznia ;) bay ;)
Białe jest piękne
a jakby tak zrobic podswietlenie na czrno ;) sorki za OT

To może w ogóle nocą jeździć bez światel - nie bedzie potrzebna żadna przeróbka :razz:

KOńCZę OT (chyba)