Savo Opublikowano 7 Listopada 2012 Opublikowano 7 Listopada 2012 Posiadam audi z 2000r pelny fis, konsola 2-din. Wyjalem oryginalne radio poniewaz zakupilem nawigacje z audi rs4 z wesja TV . 3 kable pasuja bez problemu, antena rowniez lecz jedno gniazdo niestety nie - tzn czerwona kostka nie wchodzi w to puste gniazdo. Czy nalezy dokupic jakis adapter ? pozdrawiam i jesli ktos sie orientuje moge podeslac fotki
jarek_ns Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Jak byś zrobił zdjęcie to by nie zaszkodziło. Czerwona kostka jest od telefonu i nawigacji. Masz zestaw głośnomówiący albo małą navi? Jak k zestaw głośnomówiący to musisz przełożyć piny dwa do kostki mini iso Tel+, tel-. I sprawdzić czy pokrywa się tel mute.
Savo Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Opublikowano 8 Listopada 2012 Wydaje mi sie ze nie posiadam zestawu glosnomowiacego i co to znaczy mala navi ? Poprostu mialem radio 2din i wsadzilem nawigacje Oto kostka czerwona ktora z instalacji pozostala luzem bo nie pasuje do wejscia ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting Oto gniazdo w nawigacji ktore pozostaje wolne ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting I oto kable ktore pasuja poprawnie, procz tego czerwonego ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting Z gory dziekuje chlopaki za pomoc
jarek_ns Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 Spokojnie możesz sobie darować tą kostkę. Te piny są aktywne przy symphony tu masz wszystko pokazane Audi pinouts Zestawu głośnomówiącego ani nawigacji nie masz bo piny za nie odpowiedzialne są puste.
Savo Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Opublikowano 9 Listopada 2012 Dziekuje klaczek84 za pomoc. Lecz tak naprawde schematy nic mi nie pomogly, jestem lajkiem jezeli chodzi o te rzeczy. Poprostu prosze mi napisac co nalezy dokupic i wpiac by to chodzilo. Sprzedajacy mi powiedzial ze jesli nie podlacze tego nawigacja nie bedzie chodzic, i tak jest ze nawet kodu nie akceptuje.
bej Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 zrób mostek pomiedzy U+ i SAFE i wtedy zaakceptuje kod i bedzie dzialac. A jesli chcesz uzywac navi to musisz doprowadzic gale do tej kostki ktorej Ci brakuje. W dziale Warsztat zrob to sam jest wszystko opisane.
Savo Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Opublikowano 11 Listopada 2012 Chce uzywac Navi , doprowadzic gale - co to gala ? Przeczytalem caly temat o nawigacji w dziale zrob to sam i nie doczytalem nic n ten temat a moze i doczytalem lecz nie zrozumialem tego co tam pisze W kazdym razie przesylam zdecia mojej nawigacji i zaznaczone kolo na czerwono to kostka ktora pozostaje pusta a przez to nawigacja nie akceptuje kodu i nie chodzi !! ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting Sprzedajacy dal mi informacje bym zakupil ten oto adapter i bwedzie wszystko ok. Pytanie cvzy tak ? Plug&Play SET VW MFD AUDI SAT NAV CABLE ADAPTER ANTENNA | eBay
bej Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 tak jak pisałem wyżej aby wpisać kod nie potrzebujesz tej kostki, wystarczy doprowadzić +12V na pin safe i bedzie działać, a gala to sygnał który podgłasza radio podczas zmiany prędkości. Tą przejściówkę możesz kupić i też będzie działało.
Savo Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Opublikowano 12 Listopada 2012 Dziekuje za pomoc. Jesli paczka przyjdzie zamontuje i opisze wszystko pozdrawiam
bej Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Kolego też tak teraz masz, że w symphony były dwie wtyczki antenowe a w navi jest jedna?
Rekomendowane odpowiedzi