joonathan Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Witam Kupiłem właśnie przypadkiem Audi A4 Avant B6/2004 rok i mam w nim oryginalne radio Audi Concert (nie wiem czy I cz II - to jedno z pytań jak to poznać ? bo w FAQ o radiach nie widać zdjęć) i w momencie uruchamiania Radia mechanizm CD dość głośno z drażniącym ucho dźwiękiem przemiesza się tak jakby wewnątrz była płyta (której tam nie ma). Drugi problem, z tym radiem jest następujący - przy szybkim pogłaśnianiu i ściszaniu dzieją się dziwne rzeczy - czasami radio na poziomie 8-10 gra głośno a czasami ledwo je slychać i trzeba kręcić do poziomu ponad 15, innym razem (po kilku szybkich obrotach potencjometrem) potrafi z powrotem głośno grać na 8-10. Teraz pytanie - czy ja mam coś ze słuchem? czy miał ktoś takie problemy ? Z góry dziękuję za pomoc.
Szarik Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 W B6 to napewno Concert II,jesli chodzi o dzwiek to moze byc wina potencjometru lub cos w ustawieniach zmienione.
jarek_ns Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 To jest concert cd i pewnie takiego masz. http://data.motor-talk.de/data/galleries/0/117/848/42069814/concert-ii-1-din-55010-3128879273015297655.jpg Co do pierwszego problemu to uszkodzony jest mechanizm. Jak czyta cd to nic z tym nie rób, jak nie to tylko serwis. Sam prędzej zepsujesz całkiem niż naprawisz. Co od drugiego problemu to winny jest potencjometr. W Concercie CD problem jest rzadziej spotykany niż w starszych wersjach i wynika z mechanicznego zużycia potencjometru, a nie jak w pierwszej wersji uszkodzenia procesora. Jak ci to bardzo przeszkadza to w serwisie RTV powinni ci go wymienić, ewentualnie jak masz takie zdolności możesz sam próbować.
joonathan Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Opublikowano 9 Listopada 2012 dziękuję za odpowiedzi, poczekam faktycznie po prostu aż całkiem padnie - ew. wymienię potencjometr i faktycznie mam takie concert ii ze zdjęcia
pezex Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 wymiana potencjometru to nie będzie duży koszt.
Rekomendowane odpowiedzi