samurajjack Opublikowano 11 Czerwca 2008 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Przy najeżdżaniu na dziury lub przy jechaniu po nierównej jezdni lub po tzw garbach stuka mi gdzieś z przodu z prawej strony. Rok temu wymieniałem wahacze więc to wykluczam. Stukot jest tylko z prawej strony i jest to taki odgłos jakby plastik o plastik - słychać jakby się pukało w pustą butelkę po wodzie mineralnej. dziwne uczucie - w zależności od nierówności drogi albo jest jedno stuknięcie lub kilka. Co to może być??
Wąski Opublikowano 11 Czerwca 2008 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Kolego nie ważne że wymieniałeś wahacze rok temu.Jedz sprawdz do mechanika Na pewno coś będzie do wymiany :gwizdanie:
taktuś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Opublikowano 11 Czerwca 2008 nie zdejmując nawet kół, nachyl się i złap solidnie za łączniki stabilizatora poruszaj nimi, jak będziesz czuł luz to wielce prawdopodobne, że to łączniki do wymiany ja tak miałem u siebie, momentalnie złapały luz i przy nierównościach głucho stukały a najlepiej wjedź na kanał, kolega kręci kierownicą, a ty obserwujesz końcówki wahaczy z łyżką w dłoni sprawdź też mocowanie stabilizatora (gumy)
Rekomendowane odpowiedzi