aregus Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Witajcie forumowicze. Wczoraj przyjechał do mnie kumpel z vagiem zeby ustawić kąt wtrysku i dawkę paliwa... Przed korektą kąt wynosił 93 a dawka 5,7mg. po ustawieniach kąt 52-54 a dawka 4,4. autko odpaliło bardzo dobrze i wogóle równo chodziło czyli tak jak powinno. Problem ukazał się dopiero dzisiaj gdy kolega rano chciał uruchomić silnik. Auto odpaliło ale ciężko i puściło soczystego bąka. wcześniej tego nie było..co może być?
goldi Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Jeżeli akumulator jest ok i rozrusznik to trzeba zwiększyć dawkę startową w adaptacjach jeśli nie pomoże to śmigaj z powrotem do gościa co robił program niech poprawi w mapach
aregus Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Opublikowano 10 Listopada 2012 Kolego nie zrozumiałeś mnie... nie było zadnej zmiany programu..pisząc "korekty" miałem na myśli ustawienia kąta wtrysku i dawki paliwa. A ile powinna wynosić dawka rozruchowa? gdzie ją sprawdzić?
goldi Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/all-b5-dawka-kat-wtrysku-zmienic-wartosci-najlepiej-6604/ engine login : 12233 adaptacja kanał 05 wpisać wartość max u mnie wyszło max 33268 było 32768" najlepiej na zimnym silniku
glapsson Opublikowano 22 Listopada 2012 Opublikowano 22 Listopada 2012 A jaki tego ranka był kat wtrysku??? sprawdził ktoś? a błędy?
Fahoo Opublikowano 22 Listopada 2012 Opublikowano 22 Listopada 2012 Polecam sprawdzić rozrząd na blokadach,byc może jest zle ustawiony a to że kąt wynosi tyle i tyle nie ma znaczenia bo chodzxi o synchro 3 elementów wałka ,wału i pompy a nie tylko wału z pompą
GregorX Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 Najlepiej to sprawdzić to przy czym grzebał kolega, nie napisałem jaki był kąt wtrysku po tym jak odpaliłeś tak ciężko rano auto. Jedna z teorii jest taka, że jak zmieniał kąt wtrysku to nie podokręcał śrub, przyszedł rano, zaczął kręcić, pompa się minimalnie przesunęła i szl.. trafił te 52-54..ale to najlepiej sprawdzić podpinając vaga.
Rekomendowane odpowiedzi