Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

GTA2 Multiplayer - moze ktos chętny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze ktoś nie ma co robić i chciałby sie poganiać w starym GTA po sieci. Potrzebny jest tylko program GTA gamehunter i rzecz jasna gra.

Gierka wyśmienicie lata na neostradzie czy netii, czy osiedlowych kablówkach, pod warunkiem ze nie są "za natem". :thumbdown:

Tak wiec do gry potrzeba:

1. GTA2

Grand Theft Auto 2 (Pełna wersja) download w cda.pl

wrazie czego aktualizacja do wersji najnowszej MP

http://gtamp.com/GTA2/gta2-installer.exe (17mb) ta wersja wymagana jest przez GH:wink:

https://code.google.com/p/gta2-game-hunter/downloads/detail?name=gta2-11.43setup.exe&can=3&q= 2,6mb

Tu wiecej info GTA2 Ť GTAMP.com

2. Gamehunter

Ten program służy do znalezienia graczy z całego świata. Najbardziej nam sprzyjające do gry warunki stwarzają gracze z Europy gdyż nie są tak oddaleni. Z dalszymi graczami będzie po prostu wolniejsze tempo.

GTAMP.com • View topic - GTA2 Game Hunter

3. Odblokować porty w przypadku posiadaniu routera/firewalla

Do GTA2 należy odblokować porty 47624 TCP/UDP i 2300-2400 TCP/UDP. Aby to uczynić wystarczy dostać się do konfiguracji swojego routera.

Niestety GTA2 ma duże wymagania internetowe i to nie w sensie przepustowości łącza, a jego jakości. Najlepszym internetem do gry jest dostarczany kablem np. Neostrada, Netia, lokalni operatorzy. Przy internecie radiowym już nie unikniemy lagów. W przypadku operatorów mobilnych (np. Orange Free, Play Online) nie ma możliwości odblokowania portów.

4. Po spełnieniu powyższych punktów można zaczynać przygodę z multiplayerem. Kilka porad jak zachęcić siebie i kogoś do gry:

a) Jeżeli zakładamy grę to wybieramy mapę przeznaczoną do MP – Face Off, Hidden Surprise, Tiny Town. To są mniejsze mapy na których będzie bardziej dynamiczna gra niż na dużych miastach znanych z singleplayera.

B) Pobrać mappack ze strony http://gta2dare.omnitude.net/output/multiplayer_pakx.7z – granie tylko na mapach wymienionych powyżej może się szybko znudzić, więc trzeba się zaopatrzyć w większy wybór map na urozmaicenie gry (więcej o tym w temacie Czym jest multiplayer GTA2?).

5. Instalacja map

Paczke z w/w linku wypakowujemy do folderu gry - /data/

Tak wygląda ro***erducha:kox:

jedna z popularnych dodatkowych map

Zasady gry ustalamy na wątku, bądź na czacie podczas zbierania graczy

Takze jest ktos chetny?:naughty:

---------- Post dopisany at 23:08 ---------- Poprzedni post napisany at 23:03 ----------

Jesli ktos ma neostrade postawioną przez modem, gdzie za każdym razem aby sie połaczyc z netem musi włączać połaczenie to odblokowanie portów to tylko ustawienie na firewallu, o ile w ogóle ma taki program zainstalowany(np Comodo firewall)

jeśli ma router i przy właczeniu kompa ma odrazu dostep do internetu, musi wejsć na strone(adres IP) konfiguracyjna swojego rutera i znaleźć zakładke otwierania portów

Opublikowano

No ja tak jak pisałem od jutra mogę nakurfiać:kox:

Opublikowano
  • Autor

:thumbup1:

Musimy sprawdzic łacznosc, bo jeszcze nie grałem na obecnych ustawieniach kompa, ale raczej nie powinno być problemu:wink:

Opublikowano

:thumbup1:

Musimy sprawdzic łacznosc, bo jeszcze nie grałem na obecnych ustawieniach kompa, ale raczej nie powinno być problemu:wink:

No jutro ogarniemy na spokojnie:naughty:

Opublikowano
  • Autor

gta2.jpg

tak to mniej wiecej wyglada po załozeniu gry

Na tym drugim okienku po prawej stronie jest lista dostpenych w tym momencie graczy, jak widać jest ich sporo:naughty: wiec jak kogos wciagnie, to nie trzeba czekać na forumowiczów, jest z kim naparzac cały czas:polew::polew:

Na dole tego drugiego okienka jest czat ogólny i w zakładakach priv, wiec mozna normalnie tam gadać jak na GG. Jeśli ktos stara sie przyłaczyc do gry na czacie pokazuje Ci że ktos sie przyłaczył/próbuje, jeśłi nie da rady to wyskakuje tez wpis:wink: nie mozna na czacie zbytnio bluźnic bo mozna dostać bana, takze wywody/zaczepki lepiej zachować dla siebie

W grze panuja zasady, jeśli ktos ginie, to po odrodzeniu ma czas na zdobycie broni, jeśli w tym czasie ktos go celowo zabije jest to poprostu chamstwo:wink: używanie niewidzialnosci tez nie jest mile widziane, podczas gry jest czat bodajze F8, nie pamietam już, ale to sie sprawdzi:wink:

Opublikowano

ooo to chyba jutro też odpale :decayed:

Opublikowano
  • Autor

No to jest nas 3, o której próbujemy:naughty:

Opublikowano
No to jest nas 3, o której próbujemy:naughty:

tak koło 22 bym zagrał :decayed:

Opublikowano
  • Autor

ok to wstępnie 22:01:hi: Proponuje do loginów dopisac "_A4" ja wstępnie założe gre z hasłem dostępu "A4klub" jesli nie bedziecie mogli sie przyłaczyć to piszcie w programie, najwyzej którys z was założy gre, bo bywało tak że ja nie mogłem stawiać gry, a z przyłaczeniem sie do czyjejś nie było problemu:wink:

ps. nie grałem w to z ponad rok czasu:grin:

Mój login: Kowi87_A4:hi:i pamietajcie o dograniu aktualizacji gry do 11.XX i wgraniu map do folderu data:naughty:

Opublikowano

Jeśłi nie wysypie mi się system też bym pograł:wink:

Opublikowano
ok to wstępnie 22:01:hi: Proponuje do loginów dopisac "_A4" ja wstępnie założe gre z hasłem dostępu "A4klub" jesli nie bedziecie mogli sie przyłaczyć to piszcie w programie, najwyzej którys z was założy gre, bo bywało tak że ja nie mogłem stawiać gry, a z przyłaczeniem sie do czyjejś nie było problemu:wink:

ps. nie grałem w to z ponad rok czasu:grin:

Kowi, ja w to grałem parę lat temu i to mało, więc w ogóle nie ogarniam także spoko :decayed:

Opublikowano
  • Autor
Jeśłi nie wysypie mi się system też bym pograł:wink:

ogarnij wszystkie punkty do 22 dzisiejszego dnia:decayed:

---------- Post dopisany at 12:17 ---------- Poprzedni post napisany at 12:16 ----------

Maxymalna liczba graczy w jednej sesji to 6:wink:

Opublikowano

Sorki za włam w wątek ale jak ktoś chciałby pograć sobie w coś nowszego (San Andreas) to zapraszam na forum Polish Legend 178.19.108.154:9446 gdzie jest podany adres serwera :wink4:

---------- Post dopisany at 12:19 ---------- Poprzedni post napisany at 12:18 ----------

Ps. W wyświetlanym adresie forum (up) jest podane ip serwera

Opublikowano

Ooo w San Andreas to bym pograł :kox::kox: Guregoru, masz jakiś pewny link do pobrania gry?

Opublikowano
  • Autor
Sorki za włam w wątek ale jak ktoś chciałby pograć sobie w coś nowszego (San Andreas) to zapraszam na forum Polish Legend 178.19.108.154:9446 gdzie jest podany adres serwera :wink4:

---------- Post dopisany at 12:19 ---------- Poprzedni post napisany at 12:18 ----------

Guregoru mógł byś napisac co trzeba zainstalować żeby grać:hi:najlepiej coś w podobie jak ja w pierwszym wątku

Opublikowano

Guregoru mógł byś napisac co trzeba zainstalować żeby grać:hi:najlepiej coś w podobie jak ja w pierwszym wątku

San Andreas na pewno bardziej wciągnie :naughty:

---------- Post dopisany at 12:30 ---------- Poprzedni post napisany at 12:29 ----------

No chyba, że Kowi zainstalujesz Countera to możemy grać w nieskończoność :grin: Nawet serwer klubowy chyba jest postawiony :naughty:

Opublikowano
  • Autor

nie w CSa mi sie niechce grać, póki co zróbmy ustawke na gta:grin: póxniej jeśli nie będzie problemów z konfiguracja to w SA:MP

Opublikowano

Spoko :banan:

Opublikowano

Niestety nie mam linka do gta ale na torrentach jest. Oprócz gry potrzeba jeszcze GTA SA Multiplayer (GTA SA-MP) (taki programik do ściągnięcia za darmo) w wersji 0.3e (nie wcześniejszy). Serwer, który podałem to serwer którego jestem między innymi administratorem. Na razie się rozwija więc nie spodziewajcie się tłumów :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Chłoapki nikt nie próbował?? Duds tylko był ale nie odblokował portów wczesniej:facepalm: a bez tego nie pogramy, wiec pierwszy spar zaliczyłem z jakims ruskiem:decayed:

Dawać dawać śmiało, jutro zrobimy kolejną ustawke:banan: