nedwed Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Mam pewien problem, nie wiem czy to problem wszystkich B6, mianowicie chodzi mi o spryskiwacze przedniej szyby, gdy spryskuje szybe a wycieraczka jeszcze jest u dolu płyn jest spryskiwany na ramie wycieraczki a nie na szybe, jesli podniose spryskiwanie wyzej to jest juz za wysoko i przy postoju samochodu leci prawie na dach. Da sie cos z tym zrobic czy to po prostu wada konstrukcyjna ?
szeryf Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Mam pewien problem, nie wiem czy to problem wszystkich B6, mianowicie chodzi mi o spryskiwacze przedniej szyby, gdy spryskuje szybe a wycieraczka jeszcze jest u dolu płyn jest spryskiwany na ramie wycieraczki a nie na szybe, jesli podniose spryskiwanie wyzej to jest juz za wysoko i przy postoju samochodu leci prawie na dach. Da sie cos z tym zrobic czy to po prostu wada konstrukcyjna ? Jeśli w b6 jest tak samo jak w b7, a chyba jest, to wg mnie to normalne, też tak mam, i chyba nic się z tym nie zrobi, bo spryskiwacze są prawie przy samej szybie. Myślę że wymiana na mgłowe trochę poprawi.
Sherlock Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Raczej nie jest normalnie , u mnie spryskuje na środek . Musisz poświęcić trochę czasu i ustawić.
nastradamus Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 igła w spryskiwacz i reguluj dokładnie, tylko bardzo małe ruchy igłą i będzie git
nedwed Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Opublikowano 13 Listopada 2012 założyłem dzisiaj ramiona i wycieraczki zestaw aero i o dziwo problem zniknal
simon__75 Opublikowano 14 Listopada 2012 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zakladaj mgiełkowe spryski... - POLECAM ...
Kozathe1st Opublikowano 14 Listopada 2012 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zakladaj mgiełkowe spryski... - POLECAM ... podaj nr. części albo jakiegoś gotowego link'a bo sam chętnie bym założył. Irytuje mnie ten sprysk. W ibizie 2001r. miałem mgiełkowe, a tu w audi taki syffff
simon__75 Opublikowano 15 Listopada 2012 Opublikowano 15 Listopada 2012 bardzo prosze http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/montaz-dzialanie-spryskiwaczy-mgielkowych-249553/#post3091063
Rekomendowane odpowiedzi