szeryf Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Witam, w aucie mam tak zrobione kodowanie, że po włączeniu zapłonu włączają się światła mijania, i wskazówki zegarów Żeby świeciło się podświetlenie wewnątrz muszę ręcznie włączyć światła. Czy można jakoś kodowaniem ustawić, żeby świeciło się wszystko? Latem w sumie nie ma problemu, bo przez większość czasu jeżdżę jak jest jasno, więc wnętrze nie musi świecić, ale zimą muszę ręcznie włączać światła, bo w aucie jest ciemno Nie mam czujnika zmierzchu i włącznika AUTO. Pozdrawiam
wrclaguna Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 A szukałes cos na FORUM http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh-138327/index65.html Kodowanie MCE w nadwoziu B7 ?xxxx: Nadwozie 0 – Sedan 1 – Avant 2 - Cabrio x?xxx: Czujnik światła i deszczu 0 – brak 1 – zainstalowany xx?xx: Moduł haka 0 – brak 1 – zainstalowany xxx?x: Reflektory 0 – Halogenowe bez DLR 1 – Halogenowe z DLR 2 – Bi-ksenon z DLR 3 – Bi-ksenon bez DLR 4 – Bi-ksenon z DLR (oświetlenie tablicy rejestracyjnej i tylne światła automatyczne) xxxx?: Kraj 1 – Reszta Świata / kraje skandynawskie / Dania / Chorwacja / kraje bałtyckie (Bi-ksenon) 2 – Kraje skandynawskie / Dania / Chorwacja / kraje bałtyckie (bez Bi-ksenonu) 3 – USA/Kanada (Bi-ksenon) 4 – Kanada (bez Bi-ksenonu) 5 – Specjalne pojazdy
szeryf Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Opublikowano 18 Listopada 2012 A szukałes cos na FORUM Szukałem. i czytałem to, co mi wkleiłeś Mam ustawione kodowanie 10012, i tak jak pisałem, nie działa podświetlenie wnętrza. Jeśli jest możliwość ustawienia tego co chce, to podpowiedz jeśli wiesz co i jak
wrclaguna Opublikowano 18 Listopada 2012 Opublikowano 18 Listopada 2012 Kodowaniem oswietlenia wnetrza nie zrobisz, szukaj gdzies przyczyny w właczniku 0/1
szeryf Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Opublikowano 18 Listopada 2012 Czekaj, bo się pogubiłem, przy takim kodowaniu jak mam ustawione wnętrze powinno się świecić po włączeniu zapłonu, gdy przełącznik świateł mam ustawiony na 0?
Rekomendowane odpowiedzi