Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Nie nagrzewa się do temperatury roboczej - dziwny przypadek.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Silnik bardzo powoli łapie temperaturę nagrzanie do 70 stopni wg. wskaźnika zajmuje mu ok. 12km. Zmieniłem termostat oraz czujnik na ori z ASO ale bez zmian tzn podczas półgodzinnego gazowania na postoju wskazówka dochodzi do 90 stopni i termostat zaczyna się otwierać natomiast podczas jazdy nie ma możliwości uzyskania temp większej niż 80 stopni a węże przy chłodnicy są zimne co świadczy o zamkniętym termostacie. Dodam, że ciepło z nawiewów zaczynia lecieć nawet wtedy gdy wskazówka jeszcze nie drgnie. Pozdrawiam.

Opublikowano

czujnik temp sprawdź może nowy a trafił się feler no albo masz gdzies przewód przerwany od czujnika.

Opublikowano

jest możliwość ze chłodnice bedziesz miał zasyfioną i tak się bedzie działo jak masz możliwość to dodaj jakiś specyfik do czyszczenia układów, spróbuj podmienić jeszcze raz termostat mog się trafić felerny jak mówi pastaldo

Opublikowano

Sprawdziłem czujnik i wskazania z G62 oraz G2 się pokrywają. Widocznie wadliwy jest Ori termostat, czy można liczyć na jakąkolwiek reklamacje z ich strony jeżeli termostat montowałem sam?

Opublikowano

na czesci elektryczne nie ma gwarancji

Opublikowano
na czesci elektryczne nie ma gwarancji

Ale kolega mówi o termostacie "Sprawdziłem czujnik i wskazania z G62 oraz G2 się pokrywają. Widocznie wadliwy jest Ori termostat"

Opublikowano

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

faktycznie, ale na termostat tez nie ma :kwasny: