Szupek59 Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Witam. Silnik bardzo powoli łapie temperaturę nagrzanie do 70 stopni wg. wskaźnika zajmuje mu ok. 12km. Zmieniłem termostat oraz czujnik na ori z ASO ale bez zmian tzn podczas półgodzinnego gazowania na postoju wskazówka dochodzi do 90 stopni i termostat zaczyna się otwierać natomiast podczas jazdy nie ma możliwości uzyskania temp większej niż 80 stopni a węże przy chłodnicy są zimne co świadczy o zamkniętym termostacie. Dodam, że ciepło z nawiewów zaczynia lecieć nawet wtedy gdy wskazówka jeszcze nie drgnie. Pozdrawiam.
pastaldo Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 czujnik temp sprawdź może nowy a trafił się feler no albo masz gdzies przewód przerwany od czujnika.
lukwas1992 Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 jest możliwość ze chłodnice bedziesz miał zasyfioną i tak się bedzie działo jak masz możliwość to dodaj jakiś specyfik do czyszczenia układów, spróbuj podmienić jeszcze raz termostat mog się trafić felerny jak mówi pastaldo
Szupek59 Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Opublikowano 17 Listopada 2012 Sprawdziłem czujnik i wskazania z G62 oraz G2 się pokrywają. Widocznie wadliwy jest Ori termostat, czy można liczyć na jakąkolwiek reklamacje z ich strony jeżeli termostat montowałem sam?
radioo11 Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 raczej nie zawsze wymagaja pieczatki warsztatu montujacego.
Dev Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 na czesci elektryczne nie ma gwarancji
pastaldo Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 na czesci elektryczne nie ma gwarancji Ale kolega mówi o termostacie "Sprawdziłem czujnik i wskazania z G62 oraz G2 się pokrywają. Widocznie wadliwy jest Ori termostat"
Dev Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 :facepalm::facepalm: faktycznie, ale na termostat tez nie ma
Rekomendowane odpowiedzi