Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zrobienie programu od zera wrocław - jelenia góra

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

wymieniłem dzisiaj turbine i.........auto nie jedzie ...turbina zaczyna coś tam ciagnac dopiero od 3 tys ...jakies sugestie?

Opublikowano

zaoliwiłeś ją podczas montazu?? sprawdziłeś wszystkie weżyki? u mnie po zmainie na auto z softem na ~140km, turbinka normalnie pracowała, a nawet polepszyła sie góra

Opublikowano
  • Autor

zaoliwiona była i zatkana korkami...jak koreczek sciagnołem to olej lekko kapał.weżyki i wszystko podłaczone ....

Opublikowano

Sprawdź dobrze czy masz wszystko moze gdzieś sie wezyk zagiął albo cos pomyliłeś

Opublikowano
  • Autor

sztanga podciśnienie rusza ...sciagałem i zakładałem weżyk

---------- Post dopisany at 20:37 ---------- Poprzedni post napisany at 19:42 ----------

jutro zrobie logi..

---------- Post dopisany 29-11-2012 at 20:33 ---------- Poprzedni post napisany 28-11-2012 at 20:37 ----------

zrobilem loga dyn Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM cos takiego wyszlo...

4 bieg

---------- Post dopisany 01-12-2012 at 17:07 ---------- Poprzedni post napisany 29-11-2012 at 20:33 ----------

dzisiaj wymieniłem turbine na orginalna afn i auto jeździ noprmalnie...coś z tym turbo nie tak ...w poniedziałek dzwonie do gościa i odsyłam ja dzieki za podpowiedzi wiekszośc wykorzystałem i pomogły mi podjac jak sie okazuje odpowiednia decyzje o wymianie na stare

Opublikowano

A to kupowałes nowe?? było oddać na gwarancje, moje pierwsze też było wadliwe, ale nie było problemu z wymianą, drugie dostało mega dużo oleju na start:wink:

Opublikowano
  • Autor

w sumie kupiłem jedno wsadziłem i autko kreci sie dopiero od 2500obr ...wczoraj wsadziłem turbo z afn z przed wymiany i auto zapierdziela jak głupie....jutro planuje dac turbinie jeszzce jedna szanse i wyreguluje innaczej sztange i wsadze te z awx spowrotem ...jak nie zadziała znowu, to odsyłam ja ..mam na nia rok gwarancji a kupiłem dokladnie ta: TURBOSPRĘŻARKA VW PASSAT 1.9 TDI 130 PS AFV AWX (2770861287) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

duzo oleju na start?? czyli co od góry wlac oleju tam gdzie sie przykreca rurke? tak , zeby wyciekło?

Opublikowano

nie musisz robic takich beznadziejnych zabiegów. zamontuj turbo, nie zakladaj weza od filtra. wloz tam palec i zablokuj walek. odpal silnik, pare sekund i olej w pelni przeplywa przez turbo. a nie jakies zalewanie turba. aha , palca Ci nie urwie.

co do poznego wstawania, to raczej niewysterowana dobrze sztanga. turbo awx powinno pracowac tak jak Kowi pisal, raczej tak samo jak ori. skracaj sztange.

---------- Post dopisany at 21:52 ---------- Poprzedni post napisany at 21:49 ----------

a co do zakupów, mogles kupic 230stki i turbo brd. to chociaz problem z zacinającym vnt by Ci odpadł. a na wtryskach 230 mialbys krótsze czasy wtrysku tej samej dawki co na 216.

---------- Post dopisany at 21:55 ---------- Poprzedni post napisany at 21:52 ----------

aaa i jak bedzie reklamowal turbo,to nie mow przypadkiem,ze do afna wkladales, bo nie uzna Ci gwarancji .

Opublikowano
  • Autor

dzwoniłem do gościa kóry mi sprzedał turbinke i powiedział, zebym skrócił sztange o ok 3 obr , jak nie pomoże to jeszcze 2 obroty a jak to juz nie pomoże to zebym ja mu wysłal.

Opublikowano

skracaj, pomoże na pewno

Opublikowano
  • Autor

wsadziłem znów ta z awx i skracałem i skracałem i cisz zero ciagniecia...jak zaczeełem spowrotem wracac , czyli wydłużac , to jak doszedłem do pewnego momentu to kreciła sie od 2800obr a nizej nie wiec złom..takze autko lata znów na seryjnej turbawce a ta odsyłam..juz wszystko ugadałem..

Opublikowano

no nie wierze, albo zepsuta, albo moze jakas dziura w dolocie ? dziura w podcisnieniach? przeciez awx to taka piczka mala ,ze powinna naprawde bardzo szybko wstawac.

Opublikowano
  • Autor

moja działa jak nalezy a ta awx nie wiec coś z nia jest nie tak

Opublikowano

ok, napisz jak przyjdzie nowa, lub jak bedzie ekspertyza jakas ;)

Opublikowano

mialem podobnie jak turbawka byla ujowa, na 1 i 2jce nawet nie zdazyla napompowac zadanego cisnienia, kupilem druga z pewnego zrodla i do dzis jest ok :wink:

Opublikowano
  • Autor

clinque u mnie było podobnie na 1 i 2 tez nic nie nadazała pompowac ..chociaz świstanie było słychac

---------- Post dopisany 11-12-2012 at 15:18 ---------- Poprzedni post napisany 03-12-2012 at 22:30 ----------

dzisiaj przyszła turbinka ..jutro planuje wstawic i napisze co i jak

Opublikowano

A jak uzasadnili reklamacje?

Opublikowano
  • Autor

z tego co mi mówiłe cąły szef tej firmy to:poprawili delikatnie geometrie i lekko ja podkreciłi..ale co i jak to ja nie wiem ..wsadze i zobacze jak nie bedzioe ciagła od min 1700 to złom

Opublikowano
dzwoniłem do gościa kóry mi sprzedał turbinke i powiedział, zebym skrócił sztange o ok 3 obr , jak nie pomoże to jeszcze 2 obroty a jak to juz nie pomoże to zebym ja mu wysłal.

jesli turbina była sprzedawana jako zregenrowana to powinna miec ustawioną sztange na fabryczne ustawienia i powinna z dołu dmuchać jak trzeba, a nie klient ma skracac o 3 obroty bo pompuje od 3000 rpm