Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Szum opon po wymianie na zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wymieniłem nie dawno opony na zimowe i pojawił się dziwny szum, przy letnich oponach nie było tego zupełna cisza. Co może być przyczyną kupiłem używane opony zimowe. Mogą to być łożyska?

Opublikowano

Przyczyną są opony zimowe. Zimówki sa zwykle sporo głośniejsze od letnich bo są miększe i mają większe opory toczenia.

Opublikowano

Ale to jest taki szum jakby się coś toczyło tzn jakby do koła się coś przykleiło

Opublikowano
Ale to jest taki szum jakby się coś toczyło tzn jakby do koła się coś przykleiło
kolego nie ma wrózek na forum.Sam musisz stwierdzić co i jak.Załóz na próbe znowu letnie i bedziesz wiedzial.
Opublikowano

założę się że to opony. Właśnie to taki dźwięk.

Opublikowano

pewnie że może być. słuchaj głośno muzyki to nie będziesz nic słyszał :)

Opublikowano

może masz jakieś stare opony czy coś z nimi nie haloo :whistling:

Opublikowano

no to wykluczamy ta wadę :decayed: zimówka tak ma ze szumi, może jesteś przewrażliwiony :wink:

Opublikowano

to ze opony sa w miare nowe nie swiadczy o tym za nie beda halasowaly, jezdziles na nich predzej czy to pierwsza zima? napisz co to za opony tam masz...

Opublikowano

Jeżeli zimówka nie jest asymetryczna to szumi. Miałem stare zimówki i miałem nowe i to samo. Zakładam letnie i jest cisza. Szczególnie tak mają zimówki które maja bódowe z takich kafelków np Michelin Alpin A3 Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.netcar.pl/img/1155/115533961_2.jpg

takie własnie mam i one tak mają.

Opublikowano
Opublikowano

Nie zaczynam nowego tematu gdzie mogę kupić rurkę w którą wkłada się bagnet do sprawdzania oleju bo mam połamaną. I jak to sie nazywa profesjonalnie

Opublikowano

allegro/aso/jak mozesz to napisz posta w dziale kupie...

---------- Post dopisany at 18:32 ---------- Poprzedni post napisany at 18:19 ----------

nazywa sie to rurka miarki oleju, 06D 103 634 to jest numer tej rurki z silnika 1,6 niewiem czy u Ciebie jest ta sama czy inna...

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko, czy wszystkie a4 po lifcie miały komputer pokładowy? Ja mam a4 z 1999r produkcji 1 rej 2000 i mam tylko temperaturę czy gdzieś się włacza opcję. Przy rączce do włączania wycieraczek nie mam zadnych przełączników.

Opublikowano

nie wszystkie miały komputer pokładowy. jeśli by on był to tak jak mówisz z boku rączki od wycieraczek miałbyś przyciski.