xBladex Opublikowano 21 Listopada 2012 Opublikowano 21 Listopada 2012 Panowie wczoraj po pracy gdy jechałem na cpn zegry wszystkie były sprawne,ale gdy wyjeżdżałem z cpn to zauważyłem ze nie działa mi prędkościomierz i nie nalicza KM.. była to godzina ok 23.20 , a gdy jechałem do pracy wszystko działało sprawnie na 100% dodam też ze obrotomierz działał gdy wracałem do domu przez cała drogę..Licznik kiedyś już był wymieniany po nie działy oby dwa zegary .. Jak tego może być przyczyna? Mam skrzynie biegów do wymiany(wymiana w piątek i sobotę) to też może być przyczyną?Bardzo proszę o pomoc.Moje auto to Audi kombi 97r 90KM.
Alfi Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 Sama skrzynia nie ma wpływu. Na skrzyni jest zamontowany impulsator (w nowej też będzie). Sprawdź tylko wtykę po lewej stronie skrzyni i przewody do niej idące jak będziesz zmieniać skrzynię.
spechtu Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Witam kolegę - miałem kiedyś też taki problem - pojawiał się tylko jak była wilgoć , rosa itp. a jak się auto rozgrzało to zaczynał działać albo skakał. problem polegał na tym że styk pomiędzy impulsatorem w skrzyni a kostką był zaśniedziały - wystarczy popsikać elektrosolem i wszystko powinno wrócić do normy, no chyba że czójnik Ci padł to wystarczy wymienić - koszt to ok 30 zł
Rekomendowane odpowiedzi