danio-85 Opublikowano 21 Listopada 2012 Opublikowano 21 Listopada 2012 Jak sprawdzić czy działa czujnik poziomu oleju?? Ostatnio sprawdzałem olej, a tam poniżej min. Na FIS nic się nie pojawiło.
PyRaS Opublikowano 21 Listopada 2012 Opublikowano 21 Listopada 2012 To że jest poniżej min na bagnecie nie znaczy że zapali ci się kontrolka. Kontrolka zapala się w krytycznym pomencie jak już bagnet masz prawie suchy (przynajmniej taki przypadek miałem u teścia w b7 ale 1.9tdi)
danio-85 Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Opublikowano 21 Listopada 2012 ale czy da się sprawdzić czy jest sprawny, bo nie jestem pewien czy działa
krzysieksc83 Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 przy następnej wymianie jak spuścisz olej to zanim zalejesz to sprawdź i będziesz wiedział na 100%
danielo Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 Jak sprawdzić czy działa czujnik poziomu oleju?? Ostatnio sprawdzałem olej, a tam poniżej min. Na FIS nic się nie pojawiło. To już powinnoci się pojawić na fis komunikat oil minimum,chyba,że masz nie pełny komp albo jest uszkodzony czujnik.Zrób tak jak kolega wyżej pisze zlej olej i włącz zapłon.
Rekomendowane odpowiedzi