Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wałbrzych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dokladnie chlopaki w cieplejszym miejscu :):) gwint na przod juz wrzucony ale narazie ustawilem tak jak bylo :):)

Opublikowano

Szacun dla ciebie,mi by się nie chciało przy takiej temp zmieniać zawiecha...

Opublikowano

bardzo zacnie :> muszę swoją trochę zglebić bo koza niesamowita :> można się pod nią czołgac :tongue4:

klecha pokaż fote jak wygląda :>

Opublikowano

:) wszystko wedle gustu :):) [br]Dopisany: 15 Styczeń 2012, 20:02_________________________________________________

Szacun dla ciebie,mi by się nie chciało przy takiej temp zmieniać zawiecha...

w garazu nie ma tragedi :):)[br]Dopisany: 15 Styczeń 2012, 20:03[br]Dopisany: 15 Styczeń 2012, 20:06_________________________________________________2012_01_15_12_14_34.jpg

[br]Dopisany: 15 Styczeń 2012, 20:08_________________________________________________po zimie wrzuce lepsze :):)

Opublikowano

Kurde,mogliśmy spota do KFC przenieść,widzieli byśmy na żywo :naughty:

Opublikowano

Kurde,mogliśmy spota do KFC przenieść,widzieli byśmy na żywo :naughty:

ale to jeszcze przed wymiana przodu bo po juz bylo za ciemno :) na dniach wrzuce jak umyje :P:P
Opublikowano

nawet na tych kołpakach się ślicznie prezentuje :notworthy: ty masz w niej 148 km???

Opublikowano
wykres_148km.jpg :wink4:
Opublikowano

ile dałeś za dmuchawe AWX??? :tongue4: dlatego Ci tak świstała :tongue4: masz kata???

Opublikowano

nie ma kata i jest wsadzona nowa a cena hmm 2600 :confused4:

Opublikowano

A ja naiwny mam prawie nową do wzięcia za 400-500 i się zastanawiam :wallbash:
Opublikowano

A ja naiwny mam prawie nową do wzięcia za 400-500 i się zastanawiam :wallbash:

nie ma nad czym :):)
Opublikowano

Szkoda że mi sie nie udalo pojawić. Mam nadzieje ze nastepnym razem bedzie to mozliwe.

Klecha86 masz gwint czy same sprezyny? mam zamiar u siebie cos wsadzic , tak sobie mysle i sie zastanawiam lecz sam nie wiem.

Opublikowano

Szkoda że mi sie nie udalo pojawić. Mam nadzieje ze nastepnym razem bedzie to mozliwe.

Klecha86 masz gwint czy same sprezyny? mam zamiar u siebie cos wsadzic , tak sobie mysle i sie zastanawiam lecz sam nie wiem.

gwint szkoda trzeba pomyslec cos w cieplejszym terminie jakis gril :P:P
Opublikowano

No gril dobra sprawa.

Co do Twojej PW to przemyśle, tylko że tak na te -40 to wydaje mi sie ze i tak wysoko siedzi.

Opublikowano

siemka .

beemek88 ty mnie podłączałeś do kompa i wykryłeś że suszara nie ma pełnej mocy?

Męczy mnie to strasznie!! nie pamiętam , czy to była wina ponoć zaworu n75?

zamierzam zabrać sie do roboty jak tylko aura bedzie sprzyjać.

Opublikowano

1.9 TDi 110 hp, AFN

Chciałem sie podzielić danymi z logów zaworu N75 bo nie widziałem tematu opisem jakie powinny byc poprawne wartości i oto one...

Z okazji iż dzis spędziłem pół dnia w garażu ponieważ miałem spore problemy z cisnieniem doładowania, oczywsice błąd 00575.

Wziałem sie za kompa i do logów statycznych w BS grupa 11.

Pierwszy oczywiście same błedy póżno reaguje na zadany sygnał...

http://vaglog.rtnet.pl/pawelo220v_32190.html

Od razu wziąłem sie do czyszczenia....wyniki po czyszczeniu....

były lepsze lecz nie zadowalające, eakcja była szybsza lecz turbina jeszcze słabo zmieniała swą geometrię i wartośc cisnienia.

Konieczne było ręczne, rozruszanie sztangi była zatrzymana, zatarta w połowie skoku!!!

Co można było rozruszać, rozruszałem ręsztę do przedmuchania

I tak koło 15 km ostrego butowania i wsłuchiwania się w dfziwek powietrza dudniący po kolektorze dolotowym.

Logi są następujące...

http://vaglog.rtnet.pl/pawelo220v_32189.html

Efekt jest DUZO lepszy widać wieksze róznice cisnienia, podczas dokonywanie logu słuszalny przyjemny swist powietrza podczas przełączania sie gruszki z ON na poz. OFF.

Ręczne poruszanie sztangą i odczuwalne lekkie tarcie.

Oczywiście czekam lepszych słonecznych dni i turbo na stół.

Mysle ze dane z logów przybliżą wszystkim analize naszych AFN-ów.

Opublikowano

hmmm. logi nic mi nie mówią?????

Suszare czyściłem we wrześniu, odczułem różnice i myślałem że jest git. :wallbash:

jednak to nie koniec. Ciekaw jestem jaki bedzie efekt po czyszczeniu n75 lub wymianie?

Gdzie ten świst?????? czyściłeś n75??

Opublikowano

No to beemek poszalałeś,moja turbawka dzisiaj wylądowała na stole i powiem ci że efekt lawety zniknął, co do mocy to jaj nie urywa ale jest lepiej. Ale za to teraz już jestem pewien że turbo z BKC pasi do nas :naughty:

Marcin 78 Po rozebraniu mojej turbawki okazało się że to właśnie tan model w którym można się jeb... podczas czyszczenia. Jesteś pewien że nie założyłeś odwrotnie kierownicy wewnątrz swojej dmuchawki? :gwizdanie:

Opublikowano

tamto wyżej skopiowałem z forum passata :tongue4: to nie moja wypowiedz :> Marcin 78 ja jak będzie już wiosna wyciągam ponownie swoje turbo na stół do czyszczenia i kupuje nowy zawór n75 i może wtedy to coś da:) do tego czasu może uda sie sklepać kasę na turbo AWX :> Goli ile u Ciebie kosztuje usługa czyszczenia turbo?

Marcin 78 w filmiku zwróć uwagę w 2:12 jak turbinka zaczyna ładnie świstać po podciągnięciu sztangi,u mnie tak niestety nie ma :confused4: